Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Lagen till Grand Prix och EM för året är uttagna!

26 FEB 2019 16:49
Då har historiens första Förbundskapten i Beridet bågskytte, Anders Wredendal, tagit ut lagen till årets Grand Prix tävlingar i Ungern, Polen och Frankrike samt till Europa Mästerskapet som går av stapeln i Polen i 12-15 september i år!
  • Uppdaterad: 26 FEB 2019 16:49

Som ni kanske minns, så var det mycket hög klass på både skyttet och ridningen för Siljanspilens Beridna Bågskyttar under 2018 och flera personbästa har slagits vid varje tävlingstillfälle.

Marcus Hjortsberg vann alla tre juniorklasserna på SM 2018 och fick fyra guldmedaljer med sig hem. Han innehar efter året det Svenska rekordet i Ungersk gren, och är efter säsongen även rankad som nummer ett bland juniorer i Sverige. Mimmi Fagrell placerade sig totalt på en fjärde plats efter sin allra första tävlingssäsong och Katarina Kock som gjorde sin sista säsong som junior slutade femma. Hon har, efter överflyttningen till rankingen för seniorer en sjunde plats inför tävlingsstarten, medan Mats Woxmark är rankad som nummer två bland seniorer i Sverige bland annat efter den härliga guldmedaljen i Polsk jaktbana på SM och ett totalbrons.

Men det blev också storslam för Team Siljanspilen utomlands under förra året! Tjejerna gjorde debut på den internationella tävlingsarenan och placerade sig topp tio, och på VM i Ungern i Juli tog Marcus hem tre medaljer, varav två guld och ett totalsilver. Mats vann ett silver i Polsk jaktbana och slutade också som bäst placerade svenske senior!

Dessa fantastiska prestationer har nu sammanlagt gjort att:

  • Marcus Hjortsberg och Mats Woxmark har fått äran att ingå i Team Sweden vid Europa Mästerskapen i Beridet bågkytte i Sypniewo, Polen 12-15 september tillsammans med Ann-Sofie Wredendal och Emil Eriksson!
  • Laget på den tredje och avslutande Grand Prix tävlingen i Tartas i Frankrike 4-6 oktober kommer enbart består av Siljanspilare: Mimmi Fagrell, Marcus Hjortserg, Katarina Kock (nu som senior) och Mats Woxmark (som är reserv)!

Marcus Hjortsberg och Mats Woxmark uttagna till EM i Beridet bågskytte 2019!Ett stort och varmt grattis till er alla önskar en stolt Coach, nu laddar vi!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info