Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Marcus fick utmärkelsen som Årets nykomling vid Norra Svealands BF's årsstämma!

09 MAR 2019 18:38
Idag hölls årsstämman för Norra Svealands Bågskytte Förbund och förutom det sedvanliga distriktsarbetet och trevligt nätverkande, så delades utmärkelser ut för 2018 års bästa prestationer. Till årets Nykomling valdes Siljanspilens Marcus Hjortsberg!
  • Uppdaterad: 09 MAR 2019 18:38

"Grattis!" säger Mats i munter ton när vi ringer upp Marcus i bilen på väg hem från distriktets årsstämma i BSK Sturarnas lokal i Uppsala. "Vadå?" svarar en undrande Marcus i andra änden på telefonen. När Mats förklarar att Marcus fått utmärkelsen som Årets nykomling i Norra Svealands Bågskytte Förbund blir han jätteglad! 

Marcus, som blir 16 år i april började med Beridet bågskytte 2014 och har tränat med, och tävlat för Siljanspilen sedan 2016. Utvecklingen har gått stadigt uppåt och ibland har vi behövt bromsa den ambitiöse tonåringen, som blivit en stor förebild för ungdomar både i Sverige och utomlands. Medaljerna som fick komma med hem till prishyllan under 2018 var många och ligger naturligtvis till grund för utmärkelsen. Två guld och ett totalsilver i VM samt fyra SM-guld är en fantastisk prestation som många knappt hinner med under en livstid, och även om Beridet bågskytte inte är nytt i den bemärkelsen, så är vi fortfarande en ny gren inom Svenska Bågskytte Förbundet. Jätteroligt tycker vi tränare att Beridet uppmärksammas i distriktet!

I övrigt kan också nämnas att undertecknad tillsammans med Mats Woxmark, går in i styrelsen för Norra Svealand under 2019 och därmed har BK Siljanspilen två representanter som är delaktiga i viljan, att föra distriktets utveckling framåt. Ett varmt tack för en trevlig dag!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info