Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Marcus Hjortsberg och Mats Woxmark till VM 2018!

16 APR 2018 08:57
I går lät Förbundet meddela vilka som kommer att ingå i VM-laget 2018! Detta VM är speciellt, då det är det allra första total-VM som arrangeras med Koreansk och Ungersk gren samt Polsk jaktbana.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2018 16:57

För första gången i världshistorien arrangeras ett total-VM i Beridet bågskytte med Koreansk och Ungersk gren samt Polsk jaktbana. Mästerskapet arrangeras av IHAA, International Horseback Archery Alliance tillsammans med Némethy Horseback Archery Academy, platsen blir Ungern och vi kan nu stolt meddela att två av totalt sju Beridna bågskyttar som skickas att representera Sverige kommer från Siljanspilen!

Förra året var ett osedvanligt bra år för för Siljanspilen i Beridet bågskytte. Junioren Marcus Hjortsberg gjorde debut med bravur på den Internationella tävlingsarenan med bland annat ett EM-brons, och slutligen tog han även hem den Svenska Mästartiteln och blev därmed den yngste mästaren genom tiderna.

Vi slog också flera personbästa i de olika grenarna och Mats Woxmark som också är huvudtränare för den Beridna delen slutade rankad femma bland seniorerna efter en stark avslutning på Grand Prix i Sypniewo i Polen där han lyckades kvala in i 100-klubben i Ungersk gren. I den hamnar man om totalpoängen överstiger 100 poäng,

Siljanspilens skyttar har presterat mycket höga skjutpoäng historiskt och ökade sina skjutpoäng även under hela förra säsongen, inte sällan runt 70% av totalpoängen, vilket är mycket bra presterat och visar att utveckligen går framåt med stormsteg.

Det är fyra skyttar som tagits ut till VM-laget och dessa är:

Emil Eriksson, Sveriges Beridna Bågskyttar

Marcus Hjortsberg (junior), BK Siljanspilen

Jan Strömberg, BS Kil

Ann-Sofie Wredendahl, Järnvägens BF

 

De tre övriga skyttarna som kommer att tävla individuellt som representanter för Sverige, samt agera reserver om någon av de första fyra fått förhinder är graderade HA3 och dessa är:

Daniel Håkans, BS Kil

Anders O Jönsson, Stockamöllans IF

Mats Woxmark, BK Siljanspilen

 

Vi kommer att rapportera löpande från förberedelser till tävling, så följ oss gärna på vår Facebooksida framöver! Ett stort rungande grattis till alla i Team Sverige, vilken spännande tävlingssäsong vi går till mötes!

Bildbearbetning: Anna Hjortsberg

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info