Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Medaljregn i VM!

13 JUL 2018 11:16
Fyra medaljer blev det för Marcus Hjortsberg och Mats Woxmark i det allra första öppna Världsmästerskapet i Beridet bågskytte i Pomáz i Ungern! Team Sweden kom dessutom på en hedrande fjärdeplats i den tuffa konkurrensen.
  • Uppdaterad: 23 JUL 2018 21:12

Nu har vi varit hemma i Sverige i några dagar, men det är fortfarande svårt att med några enstaka ord beskriva vad vi har varit med om. I Ungern är sporten Beridet bågskytte så stor och vi kunde se sammandrag från tävlingarna på den stora sportkanalen Digi-tv varje dag. En ny och spännande upplevelse!  Här kan även du titta på sändningarna från:

Invigningen 

Finalerna

Det blev spännande redan från start, då det redan den första kvaltävlingsdagen stod klart att Marcus låg i topp i den Koreanska grenen bland juniorerna och Mats slog sitt personbästa i Ungersk gren. Killarna var i toppform, men skulle det räcka hela vägen? Värmen, mat och sömn är som vanligt våra vanligaste käppar i hjulet och visst var värmen påfrestande, men vi lyckades tackla den med resorb och mycket vatten. Maten och sömnen likaså, ingen blev dålig och den lägenhet vi hade fått hjälp att bo i under veckan, erbjöd inte bara sköna sängar utan även jacuzzi och bastu för ömma kroppar.

Den andra kvaldagen presterade Marcus så bra på den Polska jaktbanan att han slog alla, både juniorer och seniorer. Mats fick ett bakslag i den Koreanska grenen i det sista, viktiga löpet, men var ändå nöjd med resultatet under omständigheterna.

Den tredje och sista kvaldagen, briljerade även Mats på den Polska jaktbanan och slog sig in i den absoluta toppen och han var bara 10% från att ta sig till Finalen! Slutade dock som bäste Svenske senior på en 15:e plats.

Marcus var alltså den ende i Team Sweden som tagit sig till final och låg inför finaldagen på ett juniorbrons. Under de tre kvaltävlingsdagarna hade de 10 bästa junorerna och de 10 bästa seniorerna i världen kvalat till Final. Efter mycket fina ritter på Finaldagen så klättrade Marcus upp en placering och slutade totalt på silverplats bland juniorerna!

Här kan du se resultaten från kvaltävlngarna:

Juniorer

Seniorer

Här kan du se resultaten från Finalen:

Juniorer

Seniorer

Vi vill tacka alla närvarande och icke närvarande som gjort dessa otroligt fina prestationer möjliga för oss i Team Siljanspilen! Ett varmt tack också till våra medtävlande, till organisationen och arrangören bakom det allra första total VM:et i världen hittills, till Ungern och till den magiska plats vid foten av berget Pilis, som sägs inneha magiska krafter.

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info