Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Nytt Svenskt rekord på Kilsträffen!

23 JUL 2018 21:20
Siljanspilens Beridna Bågskyttar har nått en formtopp som verkar hålla i sig även i livet efter VM i Ungern för några veckor sedan. I helgen glänste juniorerna lite exra på Kilsträffen i Värmland och det blev bland annat ett nytt Svenskt rekord!
  • Uppdaterad: 06 AUG 2018 21:21

Vi hade några riktigt dramatiska dagar inför tävlingen i Värmland, då Barcos Fancy Cat skadade sig i hagen och kort därefter även Mats. Det såg länge ut som att vi coacher inte ens skulle kunna ta oss till tävlingen för att stötta de övriga fyra som kvarstod efter strykningen av Mats och Barco, men som tur var, fanns alla på plats om än lite rådbråkade, när tävlingsdagen hade anlänt.

Det var Ungersk gren som man skulle mäta sina krafter i denna första dagen och solen gassade stekhett över såväl två som fyrbentingar, ett riktigt kraftprov med andra ord. Mimmi och Nordsvensken Love var i den allra första startgruppen, gjorde sin andra tävling nånsin och levererade lika bra som på deras första i Norrtälje för en månad sedan. Men vi skulle få vänta ända tills kvällen innan det blev ett nytt, Svenskt rekord i grenen genom Marcus Hjortsberg och Bad Like My Dad! Med 2,75 poäng över det gamla rekordet och innehavare Emil Eriksson, stod det klart att vi alla hade fått bevittna en oerhört spännande Ungersk omgång. Vi kan ju numera följa alla resultat live mitt under pågående tävling tack vare ihaa.eu!

Den andra dagens Koreanska gren var tack och lov betydligt svalare och löpte på med lite experimenterande av Siljanspilens hästars fart, vilket syntes i resultatlistan. Så här blev tävlingsresultaten denna helgen:

Ungersk gren, jumiorer:

1) Marcus Hjortsberg/Bad Like My Dad, BK Siljanspilen: 162,77p (148 skjutpoäng)

2) Daniel Håkans Strömberg/Freya. BS Kil: 110,06p (92 skjutpoäng)

3) Isabel Ahrnborg/Mavis, Roslagens BK: 99,96p (69 skjutpoäng)

Katarina Kock och Freya tog en femteplacering med 58,97 p (47 skjutpoäng)

 

Koreansk gren, juniorer:

1) Marcus Hjortsberg/Bad Like My Dad, BK Siljanspilen: 114,03p (62 skjutpoäng)

2) Isabel Ahrnborg/Mavis, Roslagens BK: 79,14p (56 skjutpoäng)

3) Mimmi Fagrell/Love, BK Siljanspilen: 35,59p (23 skjutpoäng)

 

Under helgen pågick också en Landskamp mellan Sverige och Finland, där Mimmi ingick i laget. De vann och Mimmi fick därför också med sig en landskampspokal i bagaget hem!

Dessa fina prestationer gjorde sammanlagt att Marcus blev totaletta, Mimmi totalfyra, Katarina totalfemma och Tommy Hjortsberg som ende startande senior denna gången fick en hedrande fjortondeplats! 

En stor eloge till arrangören för en väl utförd tävling där alltifrån mat till hålltider var väldigt bra ordnat! Till våra medtävlare och till Team Siljanspilen, där alla alltid har en otroligt viktig uppgift att fylla. Nu laddar vi om för SM i Norrtälje den 3-5 augusti!

Foto: Anders Malm

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info