Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Rättviks kommuns högtidsceremoni för medaljörer!

11 DEC 2020 09:05
Igår, på självaste Nobeldagen, blev vi inbjudna till kommunhuset i Rättvik och en coronasäkrad högtidsceremoni för medaljörer under sportåret 2019 med valören SM och högre.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2020 09:05

Rättvik har en stark tradition att hylla sina idrottshjältar, det är en idrottskommun av stora mått, och många sporter och idrottsliga framgångar, samsas under samma tak. Firandet brukar under normala omständigheter ske under högtidliga tillfällen på Nationaldagen den 6 juni med stor publik som samlas på gräsplanen vid Rättvikshästen. Där kan man njuta av flagghissning, fanbärare, tal, sång och musik. Idrottare från Rättviks kommun, från 15 år och upp till och med seniorklass och som kommit på medaljplats i minst SM-sammanhang brukar uppmärksammas. Under detta speciella år gjordes det en film med allas namn som visades digitalt på Nationaldagen, och nu tog man tillfället i akt att hålla en Corona-anpassad högtidsceremoni i Kommunhuset.

Det hela inleddes med en presskonferens och sedan filmades de medaljörer som var på plats. Filmen kommer att visas på kommunfullmäktige och via webb den 17 december. Det är andra gången som vi uppmärksammas av Rättviks kommun på detta sätt, förra gången gällde det VM- och SM-framgångarna 2018.

Tack Rättvik!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info