Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Samverkan en nödvändighet för idrottens överlevnad!

06 MAR 2020 18:16
I samband med att Riksidrottsförbundets Ordförande Björn Eriksson gästade länet, blev Mats och Ylwa Woxmark inbjudna till Landshövdingen i Dalarna, Ylva Thörn, för att vara med och diskutera vikten av samverkan för idrottens överlevnad.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2020 18:16

I Dalarna finns det ett stort intresse att samverka. Inte bara inom samma sporter, utan även gränsöverskridande. Det kan vara inom samma sport, mellan olika sporter eller mellan det idella föreningslivet och företagare. Detta var något som Landshövding Ylva Thörn tagit fasta på, och därför bjöds representanter in från idrottsrörelsen, besöksnäringen, politiken och Trafikverket för att prata om idrottens möjligheter och utmaningar när Riksidrottsförbundets Ordförande Björn Eriksson var på besök i länet.

En förutsättning för att idrotten ska växa, är synlighet. På gräsrotsnivå kan det innebära samarrangemang av tävlingar mellan olika klubbar och idrotter. Det är av stor vikt att evenemangen faktiskt lockar publik - och media! Men en önskan om en lättare administrativ hantering samt en enklare väg in till olika myndigheter för tillståndsansökningar och ekonomisk stöttning framfördes. En annan viktig förutsättning är såklart tillgängligheten. Hela idrottsrörelsen står inför en stor utmaning med att göra sig tillräckligt attraktiv för ungdomar att fortsätta att röra på sig under sin fritid. Vi behöver också se till att alla klubbar har tränarkompetens och vara rädda om våra tränare! Utan tränare, ingen utveckling.

Det blev många härliga diskussioner med högt i tak och dagen avslutades med middag och efterföljande givande och intressanta samtal. Ett varmt tack till Landshövding Ylva Thörn för ett väldigt bra initiativ! Vikten av samverkan för idrottens överlevnad är en hjärtefråga hos Dalfolket.

 

 

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info