Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Siljanspilen uppmärksammar 2018 års prestationer!

14 JAN 2019 20:18
I mitten på december gjorde vi på den Beridna sektionen en tillbakablick över året som gått, och det var minst sagt, det mest händelserika så här långt! Medaljer för 2018 års prestationer delades ut under festliga former och en gemensam julmiddag.
 • Uppdaterad: 14 JAN 2019 20:18

2018 blev vårt mest händelserika år hittills med medaljregn både på det första totala Världs Mästerskapet som hölls i sporten och som gick av stapeln i Ungern i juli, samt på det Svenska Mästerskapet. Det sattes även en bunt med personliga rekord, så vi valde att dela ut några medaljer för de fina prestationer som gjorts, under en gemensam julmiddag på den anrika Stiftsgården i Rättvik. Innan middagen fick vi dessutom en rejäl duvning i mental coachning av Sveriges bästa tankestrateg Jörgen Bond.

(Ni som vill fördjupa er i tävlingsresutaten från 2018, kan göra det här!)

Medalj för 2018 års prestationer gick till (från vänster):

 • Årets kompis: Lisa Fagrell
 • Årets Beridna bågskytt, Senior: Mats Woxmark (VM-silver och bäste Svenske senior totalt, SM-guld i Polsk jaktbana samt SM-brons totalt)
 • Årets nykomling på tävlingsbanan: Mimmi Fagrell
 • Årets Beridna bågskytt, Junior: Marcus Hjortsberg (Två VM-guld, VM-silver totalt, tre SM-guld samt SM-guld totalt)
 • Årets förälder: Anna Hjortsberg
 • Årets comeback: Katarina Kock
 • Årets mest ambitiösa Beridna bågskytt: Nelly Kallin

Vi ville med detta inte bara göra ett uppmärksammande av tävlingsprestationerna under året, utan betona vikten av laget och att allt runt omkring de tävlande fungerar. Det blev en väldigt trevlig dag och vi hoppas att vi kan inspirera både andra föreningar och kanske Förbundet att göra något liknande framöver.

Det har varit en mycket hög klass på skyttet under 2018 och flera personbästa har slagits vid varje tävlingstillfälle. Marcus Hjortsberg innehar det Svenska rekordet i Ungersk gren, och är efter säsongen rankad som nummer 1 bland juniorer i Sverige. Mimmi Fagrell (efter sin första tävlingssäsong) och Katarina Kock ligger på plats 4 och 5! Mats Woxmark är rankad som nummer 2 bland seniorer i Sverige och Tommy Hjortsberg som nummer 9. Hästarna Barcos Fancy Cat och Bad Like My Dad har visat hur viktigt det är med väl förberedda hästar för att lyckas i samtliga grenar.

Vi vill också passa på att skicka ett varmt tack till våra sponsorer under året som gått:

 1. Dalarnas Försäkringsbolag
 2. Leksands Sparbank
 3. DHA, Dalecarlian Horsebackarchery Academy

Utan ert stöd, hade ingen av dessa prestationer varit möjliga! I skrivande stund, är vi i full färd med att skriva avtal med sponsorer för 2019.

Sist men inte minst, så vill vi bara tillägga att, för er som saknat rapporteringen från det "vanliga bågskyttet", så finns en sida nu uppe på Facebook som ni hittar här! Vi är alla så engagerade i våra grenar, att vi måste dela upp rapporteringen. Följ oss alla på Facebook (här hittar ni oss) för de senaste uppdateringarna,

Vi ses på tävlingsbanorna i vår!

 

/Siljanspilens Beridna Bågskyttar.

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: This is a mailto link

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info