Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Sverigecupen, första deltävlingen!

25 MAJ 2020 09:27
När tävlandet avstannar pga Coronapandemin, ser Svenska Bågskytte Förbundet till att hålla tävlandet igång men i en annan form - distanstävling på allas hemmabanor! I helgen avgjordes den första deltävlingen av tre i Sverigecupen.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2020 09:27

Sverigecupen är ett försök att hålla tävlandet igång trots Coronapandemin och i helgen avgjordes den första deltävlingen av tre på allas hemmabanor. I det Beridna bågskytte-Sverige är vi vana att tävla i formen på distans, då International Horseback Archery Alliance det internationella organ som vi i Sverige har valt att ansluta oss till, anordnar distanstävlingar s.k Postal matches varannan månad. Då registrerar man sina resultat i en databas och tävlar mot andra Beridna bågskyttar runt om i världen. Detta var det första inhemska försöket och i Rättvik ställde vi självklart upp på initiativet!

Det var även första gången som man fick möjlighet att testa de nya reglerna i Tornbanan, (den tidigare Ungerska grenen), och det var både spännane och nyttigt! Så här blev resultaten:

Tornbanan, Seniorer:

Tornbanan, Seniorer

Raidbanan, Seniorer:

Raidbanan, Seniorer

Totalt, Seniorer:

Totalt, Seniorer Sverigecupen 1

Siljanspilens junior Moa Ollas och Teamkompisen Namandrus le Phillips gjorde tävlingsdebut i nationella sammanhang och hamnade totalt på en fjärdeplats! För Mats och Jeenial blev det vinst på Raidbanan, en tredjeplacering på Tornbanan och en tredjeplats totalt. Stort grattis till era fina prestationer!

Det blev en härlig dag och vi tackar Förbundet för en rolig utmaning. Vi skickar även ett varmt tack till våra medtävlare och till våra sponsorer, som gör det möjligt för oss att tävla, även på hemmaplan. Den andra deltävlingen av Sverigecupen avgörs 13-14 juni och den tredje och sista den 18-19 juli. För att delta i Sverigecupen, måste du ha Tävlingslicens, hör med din klubb hur du går till väga!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info