Hoppa till sidans innehåll
Foto: cyroo.se Katarina Kock fick högst skjutpoäng!

Beridet: Tävlingssäsongen för den Beridna sektionen avslutades med flaggan i topp!

19 SEP 2018 17:22
Grand Prix i Polen avslutade Siljanspilens strålande tävlingssäsong för den Beridna sektionen! Nu är böckerna stängda och rankingen har släppts! Och vi har tre juniorer bland de fem bästa och! två seniorer bland de tio.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2018 17:22

Det blev en riktigt dramatiskt början för Siljanspilens Beridna Bågskyttar på den här resan - när vi skulle åka på båten till Polen, upptäckte vår huvudtränare Mats att hans pass saknades. De vägrade släppa på honom på båten, så undertecknad fick åka på med ungdomarna och sen försökte vi lösa hans situation via telefon innan täckningen försvann. Det blev runtringande till sponsorer och efter krångel med passmaskinen på Skavsta flygplats, så att Mats även missade ett flyg, löste vi hans ditresa med hjälp av crowdfunding från allmänheten och ett bidrag från Leksands Sparbank. Ett varmt tack till er alla för er generositet och ert engagemang! Vi hittar inte riktigt orden för detta.

Väl framme så väntade en kvarts provridning av våra hästar, och så drog då den tredje och avslutande Grand Prixtävlingen igång, där Mats Woxmark och Marcus Hjortsberg utgjorde två tredjedelar av Team Sweden. Inför denna tävlingen låg Sverige på en femteplats och vår förhoppning var, att kunna klättra några placeringar i listan. Det var också premiär för Mimmi Fagrell och Katarina Kock på den Internationella tävlingsbanan och det skulle visa sig, att Siljanspilen trots den dramatiska början, kunde plocka ihop sig och prestera på topp ännu en gång.

Mimmi Fagrell och hästen Lelek tog en 10:e plats i Koreansk gren och slog personbästa, en 11:e plats i Ungersk gren och en 8:e plats på den Polska jaktbanan! Hon fick också en bronsmedalj för bästa tumdragsskytt bland juniorerna. Totalt blev Mimmi 8:a!

Marcus Hjortsberg och hästen Tajfun vann Koreansk gren och Polsk jakbana, kom på en fjärdeplats i den Ungerska grenen men satte både personligt rekord och ett nytt Svenskt (det fjärde för året!) Marcus fick också en guldmedalj för bästa tumdragsskytt bland juniorerna. Totalt blev Marcus etta!

Tommy Hjortsberg och hästen Bohun kom på en 27:e plats i Koreansk gren, en 29:e plats i den Ungerska grenen där han också tog nytt personbästa, samt en 26:e plats i den Polska jaktbanan! Totalt en 27:e plats för Tommy!

Katarina Kock och hästen Kordial kom 8:a i den Koreanska grenen, 10:a i den Ungerska och 9:a på den Polska jaktbanan! Totalt en 10:e plats för Katarina!

Mats Woxmark och hästen Buffy placerade sig som bäste Svenska senior i samtliga grenar med en 11:e placering i Koreansk gren, en 17:e placering i den Ungerska och en femteplacering på den Polska jaktbanan. Totalt blev det en 10:e plats för Mats! Här hittar ni samtliga resultat för er som är nyfikna på poängen.

Hur gick det för det Svenska laget då? Team Sweden på plats i Polen tog en 4:e plats men tyvärr räckte det inte att lyfta det tidigare resultatet tillräckligt mycket. Sverige slutade på en 5:e plats av nio deltagande lag.

Det har blivit många personbästa i år, vår styrka är vår starka teamkänsla, vår tränings- och tävlingsmetodik, våra hästar och staben runt de tävlande i skarpt läge. Svenska rekord har slagits, VM- och SM-medaljer har tagits. Marcus, Mimmi och Katarina hamnade på plats 1, 4 och 5 i den Svenska rankingen, Mats och Tommy på plats 2 och 9. En sak är säker - utvecklingen får framåt i rasande fart och vi ser med spänning fram emot det som komma skall.

Vi vill skicka ett extra stort och varmt TACK till våra sponsorer under 2018:

* Dalarnas Försäkringsbolag

* Dalecarlian Horse Adventures

* Karolas Kök

* Leksandsbröd

* Leksands Sparbank

* Oshee Denmark

Utan er, hade ingen av dessa fantastiska prestationer varit möjliga.

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info