Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Tävlingssäsongen inleddes med nytt rekord!

22 APR 2019 15:15
På Påskafton öppnades några alldeles speciella påskägg! Platsen var på den första tävlingen för säsongen - Påskskyttet i Norrtälje, där den nu 16-årige Marcus Hjortsberg och Bad Like My Dad inledde med ett nytt Svenskt rekord i den Ungerska grenen.
  • Skapad: 22 APR 2019 15:15

Den 18 april var det tårta och festande hemma på hästgården hos Familjen Hjortsberg, då Marcus Hjortsberg fyllde 16 år. Två dagar efteråt gjorde Marcus och pappa Tommy tävlingspremiär med sin Quartervalack Bad Like My Dad ("Kurt") på Påskskyttet i Norrtälje, och inledde tävlingssäsongen med två nya personbästa i grenen! Marcus satte också ett nytt Svenskt rekord med 187,82 poäng (164 skjutpoäng!), vilket just nu placerar Marcus på plats 7 i IHAA's/International Horseback Archery Alliances resultatlista för Beridna bågskyttar i Ungersk gren i världen. Här ser ni hur poängen fördelades över de nio löpen:

Nytt Svenskt rekord i Ungersk gren

Marcus och Kurt vann juniorklassen i den Ungerska grenen före BS Kils Daniel Håkans Strömberg/Freya som även han öppnade med ett personbästa och 156,25 poäng (79 skjutpoäng) och Roslagens BSK's Isabel Ahrnborg/Mavis med 96,66 poäng (39 skjutpoäng).

Pappa Tommy och Kurt briljerade också stort med att slå sitt gamla personbästa med god marginal, där det nya nu lyder på 74,68 poäng (39 skjutpoäng) och en sjundeplacering för dagen i seniorklassen. Grabbarna nöjde sig med att ställa upp i den Ungerska grenen och vi får väl anta, att firandet fortsatte inpå småtimmarna? Stort grattis till en jättefin säsongspremiär!

Nästa helg blir det nya krafttag på det anrika slagfältet i Grunwald, Polen för Marcus och Tommy Hjortsberg och vi fortsätter naturligtvis att hålla tummar och hovar här hemma!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info