Hoppa till sidans innehåll

Beridet: Utlandspremiär i Polen!

06 MAJ 2019 13:14
Årets första internationella tävling är avklarad! Denna gången var det Marcus och Tommy Hjortsberg som för andra gången besökte Grunwald i Polen. Väderförhållandena var bitvis hårda, lite snö, lite regn och lite kallt. Så hur gick det?
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 13:14

Det har varit full fart på hemmaplan i helgen, och vi har varit väldigt glada för den löpande rapporteringen via IHAA' resultatsystem (International Horseback Archery Alliance), där vi har kunnat följa utvecklingen! Marcus red Tajfun, en häst som han vid det här laget har teamat ihop sig med flera gånger, främst på tidigare Grand Prixtävlingar och Tommy red en ny häst - Jagoda. Det var också andra gången som både Marcus och Tommy deltog i Grunwald, erfarenheter som skulle visa sig komma till nytta i de väderförhållanden som rådde under tävlingens fyra dagar.

Första och sista dagen red man Polsk jaktbana, det är Siljanspilens paradgren och det syntes också på resultaten, där Marcus och Tajfun vann båda gångerna i juniorklassen och Tommy placerade sig som nummer tjugosju och tjugotre av fyrtiofyra seniorer. 

I den Ungerska grenen, som var den andra dagens tävlingsgren, var det ösregn och det är alltid nyttigt men svårt att hålla fokus och värmen, när regndropparna silar ner från himlen. Det räckte dock till en silvermedalj för Marcus och Tajfun (men med bästa skjutpoängen) efter Youn le Gall, Frankrike och en trettioförstaplats för Tommy och Jagoda. 

Det var tätt även i den Koreanska grenen mellan Marcus och Youn, där Fransmannen sköt sig till förstaplatsen med knappa tre poäng före Marcus och Tajfun och här hamnade Tommy och Jagoda på en trettiofemteplats.

Så guld totalt för Marcus och Tajfun, guld i båda Polska jaktbanorna och silver i både Ungersk och Koreansk gren. Tommy och Jagoda sköt sig till en tjugonioende plats totalt! Ni som vill grotta ner er lite extra i resultaten, kikar här! Grabbarna är nöjda med resultaten och har haft kul, hopp och lek måste också få plats! Vi säger: bra kämpat av er alla fyra! Man lär sig något på alla tävlingar, och speciellt de som går utomlands. Vi tackar också som vanligt för ett välordnat arrangemang och skickar ett extra tack till dem som ger oss möjlighet att rida deras hästar när vi inte är på hemmaplan! Utan våra Teamkompisar, inga tävlingar - och framför allt: inga resultat.

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info