Hoppa till sidans innehåll

Brons för Siljanspilens junior i EM i Beridet bågskytte!

30 JUN 2017 20:26
Under midsommarhelgen har EM i Beridet bågskytte i Lamotte-Beuvron, Frankrike avgjorts och BK Siljanspilens Marcus Hjortsberg, 14 år kommer åter igen hem till Sverige med priser till prishyllan.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 19:49

I april i år debuterade Siljanspilens Marcus Hjortsberg i sin första internationella tävling vid Grunwald i Polen där han tog ett totalsilver efter Agnes Maucha från Ungern och kort därefter blev han uttagen att representera det Svenska juniorlandslaget vid EM i Frankrike. Laget bestod i övrigt av Daniel Strömberg, BS Kil i Värmland och Frida Möllerberg Stockamöllans IF, Billinge i Skåne.

Tävlingarna pågick under tre dagar i Lamotte-Beuvron vid den 500 hektar stora Riksanläggningen för Ridsport och totalt deltog 18 juniorer från 4 olika länder. Marcus slog sina personbästa för andra gången i år, både i Ungersk och Koreansk gren tillsammans med hästen Nadjie och hamnade i totalen på en bronsrmedaljplats, det var väldigt tajt mellan andra och fjärdeplatsen. Killarna fick dock även denna gång se sig besegrade av Agnes Maucha/ R’chinggis från Ungern som överlägset fixade hem guldmedaljen till Ungern. Det Svenska seniorlaget knep även de en bronsmedalj.

Nu laddar Marcus om inför det Svenska Mästerskapet som i år går av stapeln i Norrtälje utanför Stockholm den första helgen i augusti. Där får han sällskap av fler lagkamrater från Siljanspilen: ”Då får jag rida min egen häst Kurt!”, säger han. Mats Woxmark som är Marcus coach fortsätter: ”Ett nytt svenskt rekord är inte långt borta”.

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info