Hoppa till sidans innehåll

Första KM i Beridet på över ett år!

23 AUG 2017 12:00
Igår gjorde den Beridna sektionen sitt första och efterlängtade KM på över ett år! Orsaken är att Jordbruksverket har beviljat dispens från och med den 22 juni 2017 till och med den 30 september 2018 i väntan på att sporten skall klassificeras.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 19:49

Ja det har ju rått tävlingsförbud inom Beridet bågskytte i Sverige, men nu har Jordbruksverket beviljat en dispens som gör det möligt för oss att tävla igen! Och det blev ett efterlängtat första KM för den Beridna sektionen i BK Siljanspilen. IHAA, International Horseback Archery Alliance anordnar med jämna rum en s.k Postal match där man kan tävla på distans tillsammans med andra länder i olika grenar under en viss tidsperiod. Denna gången hade Dan Sawyer från England beslutat att grenen skulle vara en Koreansk dubbel och trippel samt en Aussie (variant på Koreansk bana), så vi antog utmaningen! Detta innebär, att våra resultat också kommer att jämföras med deltagare från hela världen och inte får publiceras förrän IHAA har kontrollerat dem.

Så här blev resultatet i det första KM:et för 2017:

1) Mimmi Fagrell, Love (junior)

2) Mats Woxmark, Barcos Fancy Cat

3) Katarina Kock, Zero Dreams' Eye Catcher (junior)

Pris för bästa prestation gick till Nelly Kallin (junior) som gjorde sitt allra första KM och som red Ulbasse. Totalt deltog 7 ekipage och efteråt bjöd en av föräldrarna på korv med tillbehör!

Vi skickar ett varmt tack till er som var med och ställde i ordning banan innan start och även till er som ställde upp som funktionärer. Ju fler vi är som hjälps åt vid varje träningstillfälle, desto fortare kommer vi igång och kan sluta i tid!

Detta KM avslutade de 10 träningstillfällen vi haft under sommaren, nu lägger vi ut nya träningstider för hösten, så håll utkik.

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info