Hoppa till sidans innehåll

Höstens träning och tävling i Polen!

18 SEP 2017 18:43
BK Siljanspilen gör i år och nästa, en extra stor ungdomssatsning inom den Beridna sektionen. I slutet på april och i början på maj, var vi ett gäng på 7 personer som åkte till Polen pä träningsläger och tävling. Nu var det dags igen!
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 22:22

Vi har inlett ett samarbete med Horseback Archery Academy i Polen (Wojtek Osiecki och Anna Sterczyńska) och en gång varje vår och höst har våra medlemmar chansen att åka på träningsläger för Akademin - antingen i Sverige eller i Polen. Denna gången var lägret förlagt i ett öppet läger i anslutning till den avslutande Grand Prixtävlingen vid Sypniewo, där Marcus Hjortsberg, Tommy Hjortsberg och Mats Woxmark även skulle tävla utanför det Svenska Grand Prix-laget bestående av Emil Eriksson/Sveriges Beridna Bågskyttar, Linnéa Beijar/Upplands Väsby BSK och Anders O Jönsson/Stockamöllan IF.

Det var första gången som Mimmi Fagrell och Katarina Kock var med utomlands och fick chansen att bli introducerade i den internationella bågskyttevärlden samt skapa egna kontaktnät. Det var lyckade träningsdagar med många bra tips och roliga skratt! Så kom då tävlingen. Hur skulle det gå? Fredagen började med den Koreanska grenen där Marcus vann juniorklassen och slog personbästa, Mats hamnade på en 10:e plats (men med 5:e bästa skjutpoäng) och Tommy tog 20:e platsen. Här är resultaten i poäng:

1) Marcus Hjortsberg (junior)/Tajfun, 101,13p (72 skjutpoäng), PB

10) Mats Woxmark/Boston, 61.99p (56 skjutpoäng)

20) Tommy Hjortsberg/Bohun, 39,03p (29 skjutpoäng)

På kvällen kördes en specialtävling som Mats valde att stå över pga att hans häst gick med tre ryttare. Grenen var dock en väldigt spännande variant med många olika taktikmöjligheter så den kommer med all säkerhet att dyka upp på något KM framöver! De andra två fick följande resultat:

1) Marcus Hjortsberg (junior)/Tajfun, 31,76p (42 skjutpoäng)

16) Tommy Hjortsberg/Bohun, 5,04p (17 skjutpoäng)

Andra dagen var det dags for Ungersk gren och där fick Siljanspilen två personbästa och ett tangerat rekord. Mats gick även in i "100-klubben":

1) Marcus Hjortsberg (jumior)/Tajfun 141,39p (98 skjutpoäng)

10) Mats Woxmark/Boston 101,05p (71 skjutpoäng), PB

23) Tommy Hjortsberg/Bohun 53,97p (19 skjutpoäng), PB

Det blev också ett nytt Svenskt rekord genom Emil Eriksson/Liska, från Sveriges Beridna Bågskyttar med 161,07p (78 skjutpoäng) och det räckte till en andraplats.

Den tredje och avslutande dagen, då det skulle ridas Polsk jaktbana, deltog endast Marcus och Tommy Hjortsberg. Det blev grandslam för Siljanspilens junior då han fick det bästa resultatet av alla. Han fick dock nöja sig med juniorguld eftersom man tävlar i två klasser:

1) Marcus Hjortsberg/Tajfun, 121.14p (107 skjutpoäng)

15) Tommy Hjortsberg/Bohun 46,6p (44 skjutpoäng)

Detta gjorde att Marcus fick totalguld, Mats hamnade på en 18:e plats totalt, trots att han inte deltog i två grenar och Tommy på en 19:e plats! 34 ekipage deltog och Sveriges Grand Prixlag kammade till slut hem en bronsmedalj.

Ett varmt tack skickar vi också till Horseback Archery Academy för en väl genomförd clinic och tävling, BK Siljanspilen kommer tillbaka i vår!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info