Hoppa till sidans innehåll

KM, Ungersk gren i höstrusk!

10 OKT 2017 14:54
Hösten är här och det märks på antalet närvarande på träningarna, tillika tävlingarna. Vi är på väg emot en innesäsong, men söndagen bjöd i alla fall på ett KM i Ungersk gren i Beridet bågskytte för några tappra medlemmar som vågade trotsa vindarna!
  • Uppdaterad: 16 APR 2018 09:15

Siljanspilen gjorde väldigt bra ifrån sig på förra KM:et vid den internationella jämförelsen. Mimmi Fagrell var bästa Siljanspil och hamnade på plats 45 av 126 deltagare, Mats näst bäst på plats 50 av 126 och Katarina på plats 52 av 126.

Förutsättningarna för söndagens KM var tuffa med isigt kalla vindar och ystra hästar. Vi körde en Ungersk banan denna gången, 90m och 18sek med 6st tävlingslöp och ett provlöp med skytte. Våra resultat kommer, liksom förra gången att jämföras med deltagare från hela världen, då det samtidigt var en Postal match initierad av IHAA, International Horseback Archery Alliance. Så här blev resultatet:

1) Mats Woxmark, Barcos Fancy Cat, tangerat PB

2) Mimmi Fagrell, Norrhaga Moa (junior)

3) Katarina Kock, Zero Dreams' Eye Catcher (junior)

Pris för bästa prestation gick denna gången till Ylwa Woxmark och Jeenial ox, som visade att om inte hästen fungerar, så är det ingen idé att ens försöka skjuta. Det händer även veteranerna i bland! Efteråt gick vi in och värmde oss vid en skön brasa och avnjöt korv med bröd. Nästa KM blir troligtvis på andra sidan årsskiftet. tills dess får ni alla ha en skön hästhöst!

Skribent: Mats Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info