Hoppa till sidans innehåll

Överlägsen seger i Höstjakten!

12 SEP 2016 18:17
13-åriga Marcus Hjortsberg fortsätter att briljera efter en helt enastående säsong. Igår vann han överlägset hästvärldens motsvarighet till Tough Viking, den svåra och krävande Höstjakten på Hunt track banan i Rättvik.
  • Skapad: 12 SEP 2016 18:17

En gång om året går Höstjakten, arrangerad av Dalecarlian Horse Adventures (DHA AB) på den världsunika skogsjaktbanan i Rättvik. Där får deltagarna möjlighet att prova exakt samma bana som den internationella världseliten i Beridet bågskytte som gästar DHA och Rättvik midsommarveckan, med tävlingar på midsommarafton och midsommardagen. DHA AB byggde banan tillsammans med Lennart och Julia Hed samt Lasse Wikman redan 2012 och den blev snart en stor snackis utomlands i den Beridna bågskyttevärlden, då den skiljer sig från alla andra banor som finns. Den har nämligen inga avspärrningsband på sidorna om banan, så hästen kan lika gärna springa ut i skogen, den går i kuperad terräng och är 987.25 m lång. Detta ställer naturligtvis mycket högre krav på både hur hästen är tränad men även den som rider och vi tror att det är därför som den har blivit så otroligt populär. Den ultimata utmaningen för en Beriden bågskytt! Man rider två löp och måste hålla sig till en idealtid som justerar skjutpoängen om man överskrider med för mycket eller för lite tid.

I år blev det utklassning då Siljanspilens Marcus Hjortsberg vann med över 20 poängs marginal före tvåan, nu på sin egen häst den 13-åriga Quartervalacken Bad Like My Dad! Marcus var även med som en av de fem bäst rankade i Sverige på midsommartävlingen och fick då 39 poäng, endast 3 poäng efter vinnaren Mihai Cozmei från Rumänien som var världsmästare i den Koreanska grenen 2014. Nu slog han sitt personbästa med 8 poäng och landade på totalt 47 skjutpoäng, nytt banrekord! Han fick inte heller något avdrag för tiden, vilket innebar att hans häst gick som en klocka i perfekt tempo.

Siljanspilen hade fler duktiga medlemmar på plats, vi hittar även Lill Nilimma och Gigja på en 12:e plats samt junioren Mimmi Fagrell, även hon Gigja på en 15:e plats, jättebra jobbat båda två! För Mimmi var det första riktiga tävlingen.

Det fanns också en Öppen klass för dem som ville prova banan i sitt eget tempo och där finner vi duktiga Katarina Kock, 15 år, denna gången på en ny häst: Zero Dreams' Eye Catcher. De slutade på en 2:a plats med sina skjutpoäng!

Resultat Höstjakten 2016:

1) Marcus Hjortsberg (junior) - Bad Like My Dad, BSK Siljanspilen

2) Peder Zeiloth - Dee Dee, Vallby Mounted Archers

3) Jan Strömberg - Glöd, BS Kil

 

Vi tackar arrangören Dalecarlian Horse Adventures för en väldigt trevlig helg!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: This is a mailto link

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info