Hoppa till sidans innehåll

Stora framgångar i Grand Prix!

21 AUG 2017 10:32
I helgen deltog den Beridna sektionen i BK Siljanspilen i Grand Prix i Norrtälje utanför Stockholm med ett lag utanför själva GP-tävlingen. Väderförhållandena var väldigt hårda med regn i två av tre dagar men ändå så lyckades BK Siljanspilen stort!
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 19:49

Att försöka sammanfatta den här helgen på några korta rader blir en utmaning. Sex länder med totalt tjugofem startande hade samlats i Norrtälje utanför Stockholm för att kämpa om de åtråvärda medaljerna. BK Siljanspilen hade inga deltagare som tagits ut till GP-laget i år, men fick möjlighet att starta "utanför tävlan" och den första dagen som var fredagen bjöd på en spännande Koreansk gren, där Marcus Hjortsberg och Bad Like My Dad tog en bronsmedalj och slog ett nytt personbästa med 100,1 poäng! Efter första dagen låg lag Siljanspilen på en andra plats efter det ledande Polska.

Resultat Koreansk gren:

3) Marcus Hjortsberg/Bad Like My Dad 100,1p (70 skjutpoäng), PB

8) Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat 82,1p (61 skjutpoäng), tangerat PB

23) Tommy Hjortsberg/Bad Like My Dad 41,1p (36 skjutpoäng)

Vann den Koreanska grenen gjorde Emil Eriksson och Cara med 127,7p (76 skjutpoäng), nytt Svenskt rekord i grenen.

 

Dag två regnade det än värre, speciellt mycket var det i den första startgruppen där Marcus startade. Trots detta slog han sitt personbästa i dagens gren som var den Ungerska och satte nytt Svenskt rekord med 146,4p (104 skjutpoäng! Marcus är därmed den första i Sverige över 100 skjutpoäng i Ungersk)! Rekordet varade i två timmar innan ett nytt sattes av Emil Eriksson och Cara med 149,6p (59 skjutpoäng) men det gav Marcus en bronsmedalj även dag två. Det var många stora och starka känslor efter den första startgruppen och Marcus coach Mats Woxmark startade direkt efter i den andra. Vi alla undrade om han skulle fixa att plocka ihop sig? Det gjorde han och slog även han personbästa.

Resultat Ungersk gren:

3) Marcus Hjortsberg/Bad Like My Dad 146,4p (104 skjutpoäng), PB

12) Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat 97,5p (56 skjutpoäng), PB

23) Tommy Hjortsberg/Bad Like My Dad 33,6p (13 skjutpoäng)

 

Den tredje och avslutande dagen fick vi äntligen lite välbehövlig sol och då skulle det tävlas i Polsk jaktbana. Marcus kammade hem segern före den favorittippade Emil Eriksson som slutade på en 4:e plats tillsammans med Cara.

Resultat Polsk jaktbana:

1) Marcus Hjortsberg/Bad Like My Dad 61,5p (45 skjutpoäng)

5) Mats Woxmark/Barcos Fancy Cat 44,6p (35 skjutpoäng)

12) Tommy Hjortsberg/Bad Like My Dad (25 skjutpoäng)

 

Totalt gjorde detta att Marcus slutade på en andraplacering, Mats på en sjätteplacering och Tommy på en 23:e plats! Vi fick också glädjas åt, att det Svenska GP-laget bestående av Emil Eriksson, Richard Svensson och Camilla Linderberg, iklädde sig silvermedaljen i lag!

 

Siljanspilen hade ett fantastiskt lagarbete hela helgen och ingen av prestationerna hade kunnat utföras om inte alla varit med och bidragit till framgångarna, stora sysslor som små! Vi har haft en riktigt rolig helg med mycket skratt och tackar arrangören och våra medtävlande, framör allt det Polska laget - som tog hem lagguldet!

Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: Adressen Gömd

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hampus_j15@hotmail.c...

Se all info