Hoppa till sidans innehåll

Beridet bågskytte


Beridet bågskytte är en sport på stark frammarsch i Sverige som nu har blivit en officiell gren inom Svenska Bågskytte Förbundet! Från och med den 1 januari 2016 har vi en Beriden bågskyttesektion i BK Siljanspilen! Den heter passande Siljanspilens Beridna Bågskyttar.

 

Vad är Beridet bågskytte?

 

I Beridet bågskytte rider man i hästens snabbaste gångart galopp samtidigt som man skjuter en eller flera pilar mot ett eller flera mål. Man ska också skjuta i olika riktningar - framåt, sidan, bakåt, uppåt, mot rörliga mål och på "fel" sida om hästen. Det finns olika slags banor - rakbanor 90-180m, fältbanor eller Rättviks egen specialitet skogsjaktbanan (Hunt track). Det är från början ett strids- och jaktsätt som har utvecklats till en sport och runt om i världen arrangeras flera historiska och rena sportevenemang varje år. Är du nyfiken att prova på? Då kontaktar du Mats Woxmark på mailen This is a mailto link.

 

Nytt år, nytt decennium! 2020 är det VM-år igen, under det senaste VM som anordnades i Ungern 2018, tog Siljanspilen fyra VM-medajer, två juniorguld och ett juniorsilver totalt genom Marcus Hjortsberg och ett seniorsilver genom Mats Woxmark.

 

 

Uppdaterad: 22 AUG 2018 12:11 Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: This is a mailto link

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info