Hoppa till sidans innehåll

Beridet bågskytte


Marcus Hjortsberg och Bad Like My Dad på den Polska jaktbanan i Rättvik

 

Beridet bågskytte är en sport på stark frammarsch i Sverige som nu har blivit en officiell gren inom Svenska Bågskytte Förbundet! Från och med den 1 januari 2016 har vi en Beriden bågskyttesektion i BK Siljanspilen! Den heter passande Siljanspilens Beridna Bågskyttar och siktar på att bli den största aktiva klubben i Sverige.Tränare för Siljanspilens Beridna Bågskyttar är Mats och Ylwa Woxmark.

 

Vad är Beridet bågskytte?

 

I Beridet bågskytte rider man i hästens snabbaste gångart galopp samtidigt som man skjuter en eller flera pilar mot ett eller flera mål. Man ska också skjuta i olika riktningar - framåt, sidan, bakåt, uppåt, mot rörliga mål och på "fel" sida om hästen. Det finns olika slags banor - rakbanor 90-180m, fältbanor eller Rättviks egen specialitet skogsjaktbanan (DHA Hunt track). Det är från början ett strids- och jaktsätt som har utvecklats till en sport och runt om i världen arrangeras flera historiska och rena sportevenemang varje år.

 

Siljanspilens Beridna Bågskyttar hade under 2018 fyra skyttar bland de fem bästa i Sverige, varav tre niorer! Fyra VM-guld, två VM-silver (varav fem av medaljerna är på juniorsidan), fem SM-guld och ett SM-brons (varav fyra är på juniorsidan)

 

 

Uppdaterad: 22 AUG 2018 12:11 Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: This is a mailto link

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Lasse Vikman, Born Torrångsv. 4
79592 Rättvik

Kontakt:
Tel: 024814482
E-post: This is a mailto link

Se all info