Hoppa till sidans innehåll
Foto: IHAA Nu kan du gradera dig i Beridet bågskytte!

Gradera dig i Beridet bågskytte!


Följande mål ligger till grund bakom graderingssystemet:

  • Hjälpa Beridna bågskyttar att ha en mall där man kan jämföra hur kunskaperna ökar från säsong till säsong, individuellt eller i jämförelse med andra. Det uppmuntrar till  träning och ökad kunskap
  • Hjälpa till med uppnåbara mål för alla som utövar sporten, från nybörjare till proffs
  • Nu när fler och fler människor börjar med sporten, hjälper detta till med struktur hos tävlingsarrangörer, där man exempelvis kan bli grupperade inför tävlingar för att jämföras med, och tävla mot andra på samma nivå

 

Det finns 4 Studentnivåer:: S1, S2, S3 och S4: För studentnivån gäller endast Koreansk disciplin. Alla poäng måste vara skjutpoäng, inga fartpoäng för häst räknas då tidtagning inte sker.  För S2-S4 måste man skjuta två gånger inom loppet av två år för att få graderingen.


Tanken med detta är, att belysa vikten av god teknik som en grundsten inom Beridet bågskytte och sluta uppmuntra taktiken att rida fort för att få fartpoäng eftersom det blir en felaktig början för nybörjare och häst.

 

Det finns 8 Tävlingsnivåer: HA1 to HA8:

 

Det finns åtta tävlingsgrader (HA1 till HA8) som måste skjutas två gånger för båda grenarna inom loppet av två år för att få räknas. Vi hoppas att detta kommer att förbättra tillförlitligheten i klassificeringen och människors förtroende för den.


Det är roligt att gradera! Lycka till!

Spara

Spara

Spara

Spara

Uppdaterad: 06 MAJ 2018 15:12 Skribent: Ylwa Woxmark
Epost: This is a mailto link

Ange alt-text här.

Postadress:
BSK Siljanspilen - Bågskytte
Hampus Erik Gellerbrant, Gulleråsen Hampusgatu 13
79596 Boda Kyrkby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info