Hoppa till sidans innehåll

Om bågskyttarna Kil


Bågskytteklubben BS Kil bildades år 1956.

 

Under de första åren fick klubben flytta på sig flera gånger på grund av att samhället växte, och kommunen behövde marken. Tillslut fick dock klubben vad man kan kalla sin egen bana vid Anneberg i Lökeneskogen. Där finns även en mindre klubbstuga. Det är en enkel stuga som saknar både el och vatten. Den fungerar dock bra som skydd vid dåligt väder.

 

Vår tavelbana ligger vindskyddat, med skog runt om. Det är en bana där det går att skjuta höga poäng. Sedan år 2000 har vi en träningsbana för jakt och fältskytte. Vi hoppas att detta kommer innebära mer tävlande i dessa grenar.

 

Vår inomhusträning bedriver vi i vår nya skjuthall på Långgatan i Kil. Klubben har fostrat många framgångsrika skyttar, varav ett flertal varit ungdomar. Mängder av rekord är skjutna av klubbens skyttar. Det är allt från distriktsrekord till världsrekord. För närvarande är compoundskyttarna i majoritet i klubben. Detta gäller både bland vuxna och juniorer. Vi arbetar dock för att en större bredd vad gäller skjutstilarAnge alt-text här.Ange alt-text här.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:11 Skribent: Malin Johansson

Postadress:
BS Kil - Bågskytte
c/o Malm, Norra Näs, Lyckan
66593 Kil

Kontakt:
Tel: 0702466334
E-post: This is a mailto link

Se all info