Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Första dagens singelspel i EM gav Sverige sex segrar och två förluster. Truls Möregårdh och Li Fen jagar förstaplatserna efter sina dubbla fullträffar. Och Linda och Stina?
 
Fyra av Sveriges åtta EM-spelare i spanska Alicante går in i gruppspelet öppningsdagen, tisdagen 18/9. Allra först ut är Linda Bergström och Stina Källberg.
 
Den gångna helgen arrangerade Jämtland/Härjedalens BTF i samarbete med Svenska Bordtennisförbundet en tävlingsledarutbildning i Östersund.
 
I denna text kan du läsa en längre text om vad herrarnas förbundskaptener -Peter Blomquist och Peter Andersson- har att säga om diverse olika saker men lite extra om stundande EM och framtiden. Intervjun är gjord av sportchef Mikael Andersson.
 

EM i Alicante, Spanien

(2018-09-16 19:49)
På tisdag (18 september) startar Europamästerskapen i bordtennis och spelplatsen är Alicante, Spanien. Det är första gången EM spelas i Spanien men man stod i samma stad värd för Veteran-VM 2016 så erfarenheten finns där. Tävlingen spelas 18-23/9.
 
 
Den årliga domarkonferensen har anordnats i Köping med 16 deltagare inkl. ledare.
 
Inte sedan 2002 har det anordnats en elittränarkonferens av den här karaktären och det visade sig att det fanns ett behov. 27 deltagare var på plats för att prata om bordtennis på högsta nivå. Många frågor, färre svar – men det jobbas på svar!
 
När vi summerar helgens internationella begivenheter så är det omöjligt att inte lyfta Simon Söderlunds insats i Luxembourg Open (5-8/9).
 

NETU, veteraner

(2018-09-07 18:40)
Idag startade Nordeuropeiska mästerskapen för veteraner i Uppsala. Mästerskapet spelas 7-9 september i i IFU Arena. Inlägget uppdateras löpande under tävlingen.
 
Nu finns chansen att nominera till utmärkelserna Ledarskölden, Årets Arrangemang och Årets Förebild för 2017! Sista datum för nominering är 25 september.
 

China Open, Para

(2018-09-05 09:55)
I China Open (31 augusti-2 september) hade Sverige med tre herrspelare som alla lyckades väldigt bra, bäst gick det för Daniel Gustafsson som segrade i såväl singel som i lag (tillsammans med Emil Andersson).
 

Pingisligastart

(2018-09-04 11:17)
Idag (4/9) startar Pingisligan by STIGA för herrar med full omgång och fyra matcher.
 
I helgen (31/8-2/9) höll Svenska Bordtennisförbundet upptaktsträff/utvecklingskonferens i Båstad där styrelse och personal medverkade. På programmet stod presentation av ny organisation samt vilka områden som kommer prioriteras i framtiden.
 
Idag, första september, tillträder Thomas Buza, 46 år och boendes i Helsingborg, som ny generalsekreterare i Svenska Bordtennisförbundet. Nedan skriver han själv om sin passion för pingis och de områden han vill driva framöver.
 

 VÅRA SPONSORER: 

 

Vi vill börja med att tacka alla våra sponsorer, stora som små.

Det är tack vare er som vi kan satsa på våra ungdomar!

YASAKA_1_web    

 

 

 

Kronobergsbil

 

www.balco.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Atracco_Logo_Gra

 

 

Maxi logga

 

Akros

 

 

 

 

 

 

 

Ecosign

 

 

Arkitektkopia 

 

 

 

 

Postadress:
BTK Frej - Bordtennis
Ola Pettersson, Ulriksdalsgatan 11
35236 Växjö

Kontakt:
Tel: +46702955623
E-post: info@btkfrej.se

Se all info