Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det internationella förbundet, ITTF, håller även sitt årsmöte under VM i Budapest. En mängd frågor kring utvecklingen av bordtennisen diskuterades och här följer ett kortare axplock av det som avhandlades.
 
Nu är alla kvalmatcher färdigspelade och det är dags för huvudturneringen att dra igång. Sverige har vunnit samtliga matcher hittills vilket betyder att alla är kvar i tävlingen och att blågult har maximal representation i huvudtävlingen.
 

VM Budapest 2019

(2019-04-20 14:24)
Imorgon startar VM i Budapest, Ungern. Nio svenska spelare finns på plats under detta mästerskap som spelas mellan 21-28 april.
 
Det står nu klart att Jörgen Persson, som de senaste tre månaderna vikarierat som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bordtennis, nu förlänger med Svenska Bordtennisförbundet.
 
Vid SBTF:s förbundsmöte togs ett flertal beslut. En sammanställning över beslut kring stadgar, avgifter, tävling och seriespel har tagits fram.
 
Svenska Bordtennisförbundets, SBTF:s, ordförande Petra Sörling hälsade välkommen till en ny dag i Köping och särskilt välkommen till Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson, som deltog som representant för första gången.
 
Förbundsmöteshelgen 2019 är i gång och lördagens program inleddes med att förbundsordförande Petra Sörling, hälsade femtiotalet deltagare hjärtligt välkomna.
 
RF:s och Svenska Spel Elitidrottsstipendium ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
 
Vill du bli tävlingsledare? Ta chansen och anmäl dig nu! Svenska Bordtennisförbundet inbjuder, tillsammans med två av distriktsförbunden, till två olika tävlingsledarutbildningar; 25-26 maj i Stockholm och 1-2 juni i Göteborg.
 

Ny världsranking ute

(2019-04-02 16:37)
Även denna månad är det endast små förändringar som skett för svensk del. Av våra toppspelare är det Jennifer Jonsson och Pär Gerell som klättrat flest platser. Jennifer 20 platser från 223 till 203 och Pär från 138 till 123.
 
2019 års lag-sm för ungdomar är färdigspelat. Nytt för i år var att samtliga klasser spelades med tvåmannalag. Spelformen är ”Davis Cup” först till 3 vinster.
 
Det blev en spännande kvartsfinal mot japanen Harimoto men Falck var den som satte sig i förarsätet och tog kommandot.
 

Lag-SM, ungdom

(2019-03-29 19:11)
Lag-SM för ungdomar spelas 30-31 mars i Halmstad. Ålderskategorierna 14, 16 och 18 spelas för både killar och tjejer.
 
Den svenska bordtennisfamiljen drabbas som alla familjer av den hemska sjukdomen cancer och för att vara en del av kampen mot sjukdomen inleder Svenska Bordtennisförbundet nu ett samarbete med Ung Cancer.
 
World Tour i Qatar är en platinumtävling, den hösta nivån av World Tour. Tävlingen lockar hela världseliten och är ett bra test inför VM som startar om mindre än en månad. Tävlingen spelas 26-31 mars. Inlägget uppdateras löpande.
 

 VÅRA SPONSORER: 

 

Vi vill börja med att tacka alla våra sponsorer, stora som små.

Det är tack vare er som vi kan satsa på våra ungdomar!

YASAKA_1_web    

 

 

 

Kronobergsbil

 

www.balco.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Atracco_Logo_Gra

 

 

Maxi logga

 

Akros

 

 

 

 

 

 

 

Ecosign

 

 

Arkitektkopia 

 

 

 

 

Postadress:
BTK Frej - Bordtennis
Ola Pettersson, Ulriksdalsgatan 11
35236 Växjö

Kontakt:
Tel: +46702955623
E-post: info@btkfrej.se

Se all info