Hoppa till sidans innehåll

Covid-19

22 AUG 2021 12:31
  • Uppdaterad: 22 AUG 2021 21:33

210822
Nya rekommendationerna gäller till 31 augusti 2021, så nedan är vad som gäller fram tills dess eller tills andra rekommendationer kommer.
Vill börja med att säga att vi/ni verkligen följer råden som kommer från Folkhälsomyndigheten, grymt bra jobbat alla, men bara som en påminnelse samt om någon missat informationen så kommer den här igen.
Uppdaterat sedan sist är att Folkhälsomynigheten har släppt på flera restriktioner. Vi tillåter nu att man duschar i hallen men behöver maxantalet i omklädningsrummen.
Hur länge är jag smittsam?
. Du är inte längre smittsam när det har gått minst 7 dagar sedan du insjuknade och du blivit allmänt förbättrad och varit feberfri under 2 dygn. Det betyder att den kortaste tiden du bedöms vara smittsam är 7 dagar. Om du efter denna tid har kvar symtom som rethosta och försämrat luft- och smaksinne bedöms du ändå inte vara smittsam.
. Om du provtagits fast du inte hade några symtom gäller 7 dagar från provtagningsdagen. Utvecklar du symtom efter provtagningen, se ovan.
. Om du har vårdats på sjukhus för din covid-19-infektion eller bor på ett äldreboende räknar man ofta med att du kan vara smittsam minst 14 dagar från att du blev sjuk. Din läkare ger dig besked om hur länge just du bedöms vara smittsam.
***
För att vi ska kunna hålla vår verksamhet igång, tänk på:
Vi vill påpeka vikten av att stanna hemma från träningen vid minsta lilla förkylningssymptom så du inte riskerar att sprida eventuell smitta till dina träningskamrater. Vänligen respektera detta för allas skull! Detta gäller naturligtvis även anhöriga som kommer till hallen. Gäller även om du har någon som är sjuk hemma, då vill vi att man inte kommer till träningshallen även om man själv är frisk. Är man som aktiv vaccinerad med 2 doser så gäller inte ovan.  2 symptomfria dagar hemma innan man kommer till hallen och tränar.
Folkhälsomyndigheten, det inte finns någon anledning att ställa in ungdomsträning – snarare tvärt om. BTK Frej kommer därför inte ställa in träning, så länge vi har friska ledare och barn/ungdomar som vill träna. Skulle något annat meddelas eller rekommenderas från myndigheter, kommer vi klart uppdatera och ändra utifrån dessa nya riktlinjer.

Begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna

- Vi har lagom många aktiva i de olika grupperna som vi har idag.

- I loopen, som är vårt uppehållsrum får man vara max 5 personer som ska sitta utspridda och dessutom med båda dörrarna öppna.

- Man uppehåller sig endast i hallen när man ska träna i sin grupp under vardagarna.

- Lämna och hämta utanför hallen istället för inne i entrén.

- Maxantalet till våra kvadratmeter för vår träningsyta är 43 personer för spelare och ledare, då får var och en 10 kvadratmeter till sitt förfogande. När det gäller gymmet är max antalet 3 personer på svarta golvet. Det går att nyttja utrymmet runt gymmet (den röda mattan vid trappan) om man skulle vara fler än 3. (Maxantalet per kvadratmeter är just nu borttaget hos FHM men vi behåller det lite till)

Se till att det finns tydlig skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien

- Vi har satt upp information i hallen, i båda omklädningsrummen, handikapptoaletten samt i loopen.

- Vi har mailat ut informationen vid varje ny rekommendation, samt att det meddelas via Facebook och hemsida.

Städa toaletter och ytor som många tar i oftare

- Städar en extra gång i veckan, alla kontaktytor såsom handtag, tvättställ mm.

- Spelarna torkar av sitt bord efter träningen är slut, gäller alla grupper.

- Man spritar uppehållsrummet loopen och gym efter sig.

Minimera närkontakt

- Spelarna använder inte varandras utrustning.

- Spelarna tackar inte via händerna.

- Max 3 personer i omklädningsrummet samtidigt. Två som duschar åt gången i både killarnas och tjejernas omklädningsrum.

Att tänka på:

- Tvätta händerna ofta med tvål och ljummet vatten, direkt när du kommer till hallen. Det finns tvål och torkpapper på alla toaletterna.

- Finns handsprit att tillgå vid entrén till hagarna. Sprita ofta!

- Kom inte till hallen med några symptom, huvudvärk, feber, hosta mm, gäller även om man har sjuk familjemedlem hemma.

 

 

Skribent: Marina Olsson
E-post: Adressen Gömd

 VÅRA SPONSORER: 

 

Vi vill börja med att tacka alla våra sponsorer, stora som små.

Det är tack vare er som vi kan satsa på våra ungdomar!

YASAKA_1_web    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

Atracco_Logo_Gra

 

 

Maxi logga

 

  

 

Arkitektkopia 

 

 

 

 

Postadress:
BTK Frej - Bordtennis
Ola Pettersson, Ulriksdalsgatan 11
35236 Växjö

Kontakt:
Tel: +46702955623
E-post: This is a mailto link

Se all info