Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan


Plan för ungdomsverksamheten

 

Inledning

Verksamhetsplanen är ett dokument som dels behandlar korta mål och aktiviteter, dels mål och aktiviteter på längre sikt. När detta fastställs i samma dokument fås en mer samlad bild av vår verksamhetsutveckling.

Syftet är att ha en samlad målbild som kan ligga grund för verksamheten samt tjäna som vägledning för Safirs utveckling. Det är tänkt att planen skall vara ett stöd när man följer upp förra årets mål samt vara ett stöd när nya personer träder in i vår verksamhet.

Planen skall fortlöpande stämmas av och situations anpassas men samtidigt viktigt att följa angivna mål i största möjlighet. Arbetsprocessen med plan avslutas inte i och med dokumentet är klart, utan detta ses som långsiktigt arbete där mål och aktiviteter (plan) skall nås under årens lopp.

 

Verksamhetsidé och värdegrund      

BTK Safir:s tränare och styrelse har som vision att alla ungdomar som vill delta i klubbens träning skall få möjligheten at träna och spela bordtennis efter sina förutsättningar. Det enda krav är att följa föreningspolicy och man är medlem. 

Tränarna har som mål att bedriva träning för ungdomar mellan 5-21 år. Grunden för ungdomsidrott bör vara glädje och trygghet. Det viktiga att både tränare och aktiva känner glädje och inför bordtennisen, klubben och träningen. Ungdomarna skall känna sig hemma och välkomna i klubben. De bör ha både ungdomar och vuxna i klubben som kompisar.

Långsiktig utveckling är alltid viktigare än kortsiktiga resultat. Att försöka är det viktigaste. Om vi uppmuntrar och berömmer försöket, istället för resultat, så kommer resultatet att bli bättre. Det är viktigt att ungdomar har roligt och får bekräftelse av ledare, kompisar och erbjuds plats i lämplig träningsgrupp. 

När man tränar bordtennis i Safir så ställs det krav. Kravet är att göra sitt bästa och alltid försöka samt att visa hänsyn till alla andra. Har man gjort detta så har man ingen anledning att vara ledsen, skämmas eller bli arg. Klubbensverksamheten skall stötta ungdomarna både i motgång och medgång.

Det skall finnas mål och möjlighet för de ungdomar som vill satsa, utvecklas mer. De som tränar regelbundet samt lägger ner mycket tid på bordtennis skall föra dialog med huvudtränare och tex. erbjudas ytterligare träningsmöjligheter.     

Socialt nätverk   

Det är viktigt att vi arrangerar omkringaktiviteter utöver träningsverksamheten med tävlingar, serielag samt vårt stora evenemang Safir Internationella där alla i klubben är delaktiga.
Vi har en egen hemsida och facebooksida där vi kan mötas digitalt. Allt detta stärker kamratskapet i klubben.

Träning 

Träning bedrivs med spelet bordtennis i fokus. Övningarna bygger på att göra spelaren automatiserad i rörelser och bordtennistänkandet. Fysträningens övningar bygger mycket på spänst, koordination, kondition som är viktiga ingredienser i bordtennis. Fysträningen är dessutom viktig för att minska skadebenägenheten
Att vi strävar i största utsträckning att vara minst en ledare på tio spelare
Ledare i föreningen vidareutbildas kontinuerligt i SBTF och SISU utbildarnas studiecirklar mm.   

Tävling 

Alla som vill skall ha möjlighet att tävla. Klubben skall jobba och stimulera medlemmarna att delta i tävlingar och i klubbens serielag. Viktigt att fokusera mer på prestationen och än resultat.

Föreningspolicy  

Vi har en föreningspolicy som är ett stort hjälpmedel med riktlinjer hur vi skall förhålla oss mot varandra i klubben för att kunna skapa glädje, kamratskap mm.      

Uppdaterad: 17 APR 2020 11:01 Skribent: Simon Itkonen
E-post: This is a mailto link

 

,

,

 

 yasakafacebook 

Postadress:
BTK Safir - Bordtennis
Tulpangatan 47
70353 Örebro

Besöksadress:
Eyragatan 1
70225 Örebro

Kontakt:
Tel: 019122623
E-post: This is a mailto link

Se all info