Hoppa till sidans innehåll

Skridskor


Hyra

Det går bra att hyra skridskor av Backa KK. Föreningen tillhandahåller ett begränsat antal konståkningsskridskor i olika storlekar, dessa kostar 300 kr/termin.

Ny ansvarig person för uthyrningen diskutererar styrelsen med just nu. Så snart detta är klart uppdaterar vi med kontaktinformation.

Först till kvarn som gäller!

 

Att välja

Att välja rätt skridskor är inte det lättaste då marknaden erbjuder en rad olika skridskor i olika märken och prisklasser. En av de viktigaste sakerna att tänka på är att ha en bra och stadig skridsko redan från början för att få en positiv upplevelse av att lära sig konståkning. Det finns en uppsjö konståkningsskridskor att köpa, vi rekommenderar skridskor från märken som Edea, Wifa, Risport, Graaf och Jackson. Fördelen med dessa är att barnens fot och vrist får maximalt stöd så att de lättare kan tillgodogöra sig åkningen. Hockeyskridskor och enklare mjuka konståkningsskridskor har inte samma stabilitet, skena och slipning som behövs när man lär sig grunderna i konståkning.

 

Nybörjarmodellerna från ovanstående tillverkare ligger i ganska humana prisklasser. Begagnatmarknaden är ganska stor då barnen i unga åldrar har fötter som växer ganska fort. Vissa konståkningsbutiker har begagnade skridskor men sen finns det även bra köp&sälj-sidor på Facebook där man kan hitta konståkningsskridskor men även andra tillbehör. Det man bör tänka på är att inte köpa en sko som är för stor, det kan få negativ inverkan på ditt barns åkande. Rekommendationen är att innermåttet på skon ska vara max 1 centimeter längre än foten.

 

När åkaren kommit längre i utvecklingen och övningarna blir svårare krävs även att skridskon och skenan byts mot en med mer stöd och anpassad för dessa hopp eller stegkombinationer. Prata gärna med er tränaren för att få råd vid inköp för att inte köpa en för avancerad sko och skena för er nivå.

 

Skötselråd

Att sköta sina skridskor är viktigt, dels för att du ska få ut så mycket av din åkning som möjligt men också för att skridskon ska hålla sig hela och fräscha. En bra skötsel innebär också bättre andrahandsvärde. Här kommer några viktiga tips.

 

  • Använd alltid hårda skydd vid användning utanför isen

  • Ha aldrig de hårda skydden på mer än när du går med skridskorna

  • Torka av skridskorna och skenorna noga efter varje träning eller tävling

  • Skydda skenorna med mjuka överdrag (när du förvarar dem i väskan)

  • Transportera gärna skridskorna i enskilda fack för att minska skav emot varandra (skridskoryggsäck)

  • Använd skridskoöverdrag (en slags strumpa) som träs över skridskon och skyddar från skrapmärken. Vill man vara ännu mer noggrann för att skydda sina skridskor kan man använda en speciell skridskotejp. Dessa två produkter ökar andrahandsvärdet.

  • Låt skridskon och skenan luftas ordentligt mellan träningspassen för att minska risken för korrosion av skenan samt dålig lukt i skridskon

  • Låt kunnig konståkningsslipare slipa skridskon med jämna mellanrum

Uppdaterad: 04 FEB 2021 11:20 Skribent: Christoffer Talvis
E-post: Adressen Gömd

Sponsor Lütz

Sponsor Lutz

Sponsor Toeloop

SKF Mekan AB

Sponsor Toeloop

Samarbeten

 Rådek Katrineholm

   STC Katrtineholm

Djulöbadets Camping

 Sörmlandsvatten

  Ica Maxi Katrineholm

 

Matpiraten

 

 

Sociala Medier


Postadress:
Backa Konståkningsklubb - Konståkning
Ishallen, Västgötagatan 31
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info