Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Från och med 1/6 är det tillåtet med publik på idrottstävlingar och matcher. En idrottstävling är som utgångspunkt en offentlig tillställning som kräver att föreningen gör en anmälan eller söker tillstånd.
 
Inställda tävlingar och träningar, ungdomar som inte kunnat idrotta, ledare som lämnat, föreningar som ekonomiskt går på knäna. Men också förändringsvilja och utveckling. Idag presenterar RF rapporten Ett år med corona.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 
I sommar är det de unga inom föreningslivet som leder vägen när Eskilstuna Kommun och Strängnäs Kommun öppnar upp för idrottsliga kostnadsfria sommarlovsaktiviteter. För att ge ungdomarna en bra start höll vi i två digitala ledarutbildningar.
 
Folkhälsomyndigheten ger klartecken för läger och mindre cuper för barn och unga från den 1 juni. Myndigheten poängterar att lägerverksamhet kan främja ungas fysiska och psykiska hälsa.
 
28-30 maj hålls Riksidrottsmötet (RIM), som är ett gemensamt årsmöte för medlemsförbunden i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Du har chansen att följa mötet digitalt!
 
Riksidrottsförbundet har släppt en uppdaterad version av foldern som beskriver idrotten i Sverige på olika språk. Förutom foldern finns nu även en video med teckenspråkstolkning.
 
Här hittar du frågor och svar om enstaka match eller tävling utomhus för barn födda 2002 och senare i Sörmlands idrottsdistrikt. Till distriktet hör alla kommuner i Sörmland samt Södertälje och Nykvarn.
 
”Vi sprider inte smitta i skogen, på havet eller vägen.” Det skriver ordförandena i sex specialidrottsförbund tillsammans med Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett öppet brev till Amanda Lind, Mikael Damberg och Lena Hallengren.
 
Rörelseförståelse handlar om mycket mer än att bara kunna en mängd olika rörelser. För att reda ut vad begreppet faktiskt innebär och varför det är så viktigt ställde vi några frågor till vår samordnare för Rörelsesatsning i skolan, Maria Ståhl.
 
Vill du tillsammans med engagerade, professionella och framåtsträvande medarbetare vara med och utveckla idrottsrörelsen i Sörmland? Nu söker vi en idrottskonsulent till vår norra zon, vilket innebär att du främst arbetar i Eskilstuna och Strängnä...
 
Den 28 april kom beskedet att Folkhälsomyndigheten möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Här hittar du ett förtydligande om vad öppningen innebär.
 
Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya allmänna råd som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher eller tävlingar utomhus. Beslutet gäller från och med idag den 28 april.
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
RF arbetar löpande med att kartlägga idrottens utmaningar kopplade till coronapandemin. Nu behöver vi er hjälp! I vår nya enkät kan ni beskriva er förenings vardag och verklighet genom krisen.
 
12

Sponsor Lütz

Sponsor Lutz

Sponsor Toeloop

SKF Mekan AB

Sponsor Toeloop

Samarbeten

 Rådek Katrineholm

   STC Katrtineholm

Djulöbadets Camping

 Sörmlandsvatten

  Ica Maxi Katrineholm

 

Sociala Medier 

 FB - Backa KK

Backa KK Instagram

Postadress:
Backa Konståkningsklubb - Konståkning
Ishallen, Västgötagatan 31
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@backakk.se

Se all info