Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Föredrar du att möta en människa face-to-face i stället för att ställa föreningens frågor via mejl eller telefon? Nu lanserar vi digital Drop In-support.
 
Vi arbetar med folkbildning, det vill säga ett lärande som bygger på frivillighet där deltagarna själva bestämmer vad, när och hur de vill lära. En del i det uppdraget är att erbjuda utbildningar till alla idrottsföreningar i vår region.
 
300 miljoner kronor begärs i ytterligare kompensationsstöd för perioden januari till och med mars 2022. Riksidrottsförbundet har idag skickat äskande till idrottsminister Anders Ygeman.
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 

God jul och gott nytt år!

(2021-12-22 11:13)
Fram till den 3 januari 2022 har flera av oss som arbetar på RF-SISU Sörmland ledigt och det kan dröja innan vi svarar via mejl eller sociala medier. Gäller dina frågor Covid-19 hänvisar vi till Riksidrottsförbundet för uppdaterad information.
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare
 
Vi har lyssnat på föreningarnas önskemål om utbildningar och har därför utvecklat vår fd utbildningskatalog till något nytt. Nu tar vi nästa steg och lanserar vår nya folkbildningskatalog.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till 2046 idrottsföreningar för perioden 1 maj till 28 september 2021.
 
RF-SISU Sörmland vill uppmärksamma dig och din förening om att ett antal bedrägeriförsök ser ut att ha drabbat föreningar på olika platser i landet den senaste tiden. Senast i vårt distrikt.
 
Eldsjälarna är hjärtat i det svenska föreningslivet. Priset Årets eldsjäl tilldelas en person som gjort något speciellt och som outtröttligt utför vardagliga bragder i sin idrottsförening.
 
Från den 1 december ska anordnare av tävlingar, matcher och uppvisningar inomhus med fler än 100 åskådare antingen kräva vaccinationsbevis av vuxna åskådare eller införa begränsningar som exempelvis avstånd mellan åskådare.
 
Från och med den 1 december blir det krav på antingen vaccinationsbevis eller särskilda smittskyddsåtgärder vid idrottsarrangemang för fler än 100 deltagare (publik) inomhus.
 
Region Sörmland delar varje år ut stipendier till tre idrottsledare, varav en ledare inom parasporten, samt till två aktiva idrottare, varav en aktiv parasportidrottare.
 
På grund av oro för ökad spridning av covid-19 vill nu Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.
 
Nu är det dags för föreningar och förbund att redovisa verksamhet. Sista dagen att redovisa är den 20 januari, men visst vore det skönt att avsluta folkbildningsåret innan tomten kommer och det nya verksamhetsåret startar?
 
12

Sponsor Lütz

Sponsor Lutz

Sponsor Toeloop

SKF Mekan AB

Sponsor Toeloop

Samarbeten

 Rådek Katrineholm

   STC Katrtineholm

Djulöbadets Camping

 Sörmlandsvatten

  Ica Maxi Katrineholm

 

Matpiraten

 

 

Sociala Medier


Postadress:
Backa Konståkningsklubb - Konståkning
Ishallen, Västgötagatan 31
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@backakk.se

Se all info