Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


 
Eleverna i Skol-IF har skapat en friluftsdag med OCR-hinderbana för sina skolkompisar, de har drivit egna träningar och varit danslärare på rasterna.
 
Sofiaskolans Skol-IF i Västerås firade 6 år med ballonger, hoppfest och tårta. Sofiaskolan är en grundsärskola för barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.
 
Falu kommun väljer att sänka aktivitetsstödet till övriga idrottsföreningar – från dagens 37 kronor till 32 kronor per deltagartillfälle. De omfördelade medlen ska under 2018 istället användas till att stötta Skolidrottsföreningars verksamhet.
 
Elsas skol-IF är skolidrottsföreningen på Elsa Brändströms skola i Linköping. Styrelsen, som består av nio elever i klass 8 och 9, har gått en utbildning i Unga leder unga med fokus på föreningskunskap och ledarskap.
 
Folkhälsovetaren Matti Leijon är strategiskt ansvarig för Region Östergötlands folkhälsosatsning Sätt Östergötland i rörelse. På ett tidigt stadium definierade han skol-IF som en viktig del i folkhälsoarbetet.
 
Farstamodellen – från triangel till rektangel. Ett samverkansprojekt som precis kommit i gång. Stockholmsidrotten, Skolidrottsförbundet, stadsdelsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och idrottsförvaltningen är intressenter i projektet.
 
Gävleborgs Idrottsförbund/SISU har tillsammans med Skolidrottsförbundet under tre år delat på en tjänst där halva tiden lagts på skol-IF med stor framgång.
 
Dalarnas Idrottsförbund har under 2017 öronmärkt medel för skol-IF som jobbar för att uppfylla Skolidrottsförbundets fyra punkter för en kvalitativt bra förening:
 
Skånes Idrottsförbund har under 2017 bidragit ekonomiskt till ett stort skolidrottsprojekt där Skånes Skolidrottsförbund skriver avtal med kommuner och skolor för att bygga upp skol-IF. Ett projekt som succéartat sprider sig över vårt sydligaste land
 
Varje vecka aktiverar Klågerup skol-IF i snitt 200 barn och ungdomar fördelat på 8 olika aktiviteter där ungdomsledarna själv ansvarar för allt vad det gäller planering, förberedelser, genomförande och efterarbete.
 
Campus Futura är en liten skola med ett lärlingsgymnasium och ett Introduktionsprogram. En stor andel av skolans elever är nyanlända till Sverige eller har bott här några få år. Föreningen bildades i början av 2017 och är under uppbyggnad.
 
Hertsöskolans skol-IF erbjuder barn och ungdomar i åldrarna 10-16 år kostnadsfri möjlighet till idrott tre eftermiddagar och kvällar varje vecka. Barnen och ungdomarna får då tillgång till sporthall, danssal samt styrke- och konditionshall.
 
För att öka rörelseglädjen hos fler unga har Svärdsjö Skolidrottsförening, tillsammans med skolidrottsföreningarna på Söderbaumska, Hälsinggården och Britsarvet, i många år satsat mer på KM, kommunmästerskap än DM, distriktsmästerskap.
 

Postadress:
Bäckadalsgymnasiets Skol-IF - Skolidrott
Åsenvägen 11
55003 Jönköping

Besöksadress:
Åsenvägen 11
55003 Jönköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jasmina.tomasevic@jonkoping.se

Se all info