Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Börja med skytte

Skytte är en sport för alla: barn, vuxna och personer med funktionsnedsättningar!

Rekommenderad ålder för barn att börja med skytte (luftgevär) är 7-9 år, beroende på personlig mognad. Men det är heller aldrig försent att börja med skytte som vuxen, det kan till och med vara lättare att lära sig tekniken då. Och för personer med mentala eller fysiska funktionshinder kan skytte vara sporten ni letar efter.

Varför ska du börja med skytte? 

Skytte har en hel del fördelar, förutom att det är roligt såklart. Du övar upp din förmåga att koncentrera dig och fokusera. Du övar upp din kroppskontroll när du ska slappna av inför varje skott. Du lär dig disciplin och respekt när du hanterar vapen. I skytte har du också lätt att mäta dina framgångar och tävla mot dig själv.

Killar och tjejer tävlar mot varandra på samma villkor upp på nationell nivå, vilket ger dig fler tränings- och tävlingskompisar. 

Klicka vidare i menyn för att läsa mer om de skyttegrenar vi i vår förening ägnar oss åt och hur det är att skjuta med funktionsnedsättning. Vill du läsa mer kan du gå in på Svenska Skyttesportförbundet gevärsektionens hemsida https://gevar.skyttesport.se (extern länk). 

Livevisning:
Livevisning

Sponsorer:

 

Gesab

 

Postadress:
Bälinge-Jumkil SkF - Skyttesport
Regina Ritscher, Trälösa 30
75594 Uppsala

Besöksadress:
Luftgevärshallen, Lundgårdsvägen 2
74381 Bälinge

Kontakt:
Tel: 0725050842
E-post: balingejumkilsskytte...

Se all info