Hoppa till sidans innehåll

Bankeryds RK - Ridsport

Bankeryds Ridklubb är en ideell förening som erbjuder barn, ungdomar och vuxna en utmanande och rolig motionsform och fritdssysselsättning. Klubben har stallplatser för uthyrning, arrangerar tävlingar, träningar och clinics. Vi erbjuder tillgång till ridhus, två stora uteridbanor och en galoppslinga. Ridskolan följer Svenska Ridsportförbundets utbildningsplan. Klubben ligger fantastiskt fint bland odlad mark, ängar och skogar. 

 

Info från årsmötet

Missade du klubbens årsmöte? Nu finns presentationen, protokollet, årsberättelsen för 2019 och verksamhetsplanen för 2020 med mera publicerade på sidan Protokoll och dokument. Läs gärna och uppdatera dig!

 

Information med anledning av Coronaviruset

För närvarande är klubbens lektionsverksamhet igång som vanligt, men vi följer givetvis Svenska Ridsportförbundets information med anledning av Coronasmittan. Förbundets hemsida, www.ridsport.se, uppdateras dagligen.

Där finns bland annat aktuell information om:

  • Riskbedömning
  • Generella råd
  • Aktuella länkar
  • Råd till ridskolan
  • Råd till tävlingsarrangörer mm

Innehållet är också aktuellt för tränare och funktionärer med flera.

Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget och de riktlinjer som kommer från olika myndigheter. Det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar ridsportens verksamheten utvärderas kontinuerligt, precis som BRKs styrelse och personal regelbundet tar ställning till klubbens verksamhet.

Information angående coronaviruset hos Svenska Ridsportförbundet

 

Sommarens ridläger - dags att anmäla sig!

Nu är det dax att anmäla sig till sommarens ridläger. Det blir både dagläger (för nivå 1 till 3) och kvällsläger (för nivå 3 och uppåt) veckorna 25-27. Läs mer på sidan Ridläger. Anmälan görs via Horsemanager. Välkommen med din anmälan!

 

Nyheter på Facebook och Instagram

Håll utkik i klubbens Facebookgrupp och på våra Instagramkonton för nyheter om klubben och verksamheten.

Här hittar du alla våra konton i sociala medier.

 

Renovering av våra ridbanor

Tack vare hjälp och stöd från Leader Västra Småland, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Jönköpings kommun och Riksidrottsförbundet har vi kunnat renovera våra två uteridbanor med ny dränering och nytt ytlager av sand under hösten 2018. Ytterligare arbete med detta kommer att ske under våren 2019. Stort tack för allt stöd!

Samarbetsprojekt mellan fritidsgården Underground på Råslätt och Bankeryds Ridklubb
Vi har med hjälp av Leader Västra Småland och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling kunnat starta ett samarbetsprojekt som möjliggör en meningsfull och rolig fritid för ungdomar som bidrar till personlig utveckling, gemenskap och integration i samhället med andra ungdomar som delar ett gemensamt intresse under vintern 2018-19. Mer om vad detta projekt innebär och innehåller kommer framöver.

        

 

HUR KUL - ett utvecklingsprojekt för ridklubbar i Jönköpings län

BRK deltar i projektet HUR KUL, som genom clinics, utbildningar och samverkan ska generera hållbara ridverksamheter i Jönköpings län med friska och sunda ryttare och hästar som följd. Projektet drivs med stöd av Länsförsäkringar Jönköping och Agria Djurförsäkring. Tillsammans ska vi skapa hållbara ryttare och hästar samt utveckla kvinnliga ledare. Håll utkik i vår Facebookgrupp och här på hemsidan framöver för mer info om HUR KUL.

 

Nyheter från SDF

Nyheter från Svenska Ridsportförbundet

Sponsor av vår IT infrastruktur

 

  
  
 

  

 

 

 

 

 

  

 

  

 

  
 

 

 

 

Postadress:
Bankeryds RK - Ridsport
Målskogs Säteri
56491 Bankeryd

Kontakt:
Tel: 036379036
E-post: This is a mailto link

Se all info