Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "BBSS drogpolicy"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

BBSS drogpolicy


Drogpolicy för Båstad Båt & Segelsällskap.

Båstad Båt & Segelsällskap (BBSS) Bedriver verksamhet på Havet och på Land , med ungdoms verksamhet. Vi bedriver även stora som små tävlingar, internationella som nationella.

 

Ett led i det hela är att ha en drogpolicy, där medlemmarna vet och får reda på hur vi hanterar de som använder någon form av droger eller prestationshöjande medel.

Definitionen på Antidant är:

Doping, Alkohol, Narkotika, Tobak. Och ambitionen är att vi skall vara en förening , fri från dessa preparat.

BBSS styrelse har det yttersta ansvaret för att detta efterlevs och bedrivs seriöst enligt policyn samt direktiv som sätts upp i klubblokalen och skickas ut som Pm till medlemmarna, samt finns på hemsidan.

Enligt svensk lag får alkohol och tobak inte säljas till minderårig. Åldersgräns är, Alkohol 20 år/ tobak 18 år. Då följande regler gäller under träning, tävling och någon form av verksamhet som lyder under BBSS:

Alkoholhaltiga drycker eller någon form av tobak, får inte förekomma i samband med träning och tävling, vare sig det gäller, ungdomar, aktiva medlemmar oavsett ålder, ledare, funktionärer, anhöriga på plats.

Enligt Svensk lag så är all hantering av prestationshöjande/ Narkotika klassade medel förbjudet.

WADA dopinglista gäller. Där man kan gå in och se vad  för medel som är doping klassat .

Under all föreningsverksamhet Träning/Tävling  för Ungdomar, aktiva medlemmar oavsett ålder, ledare, funktionärer, anhöriga på plats har vi NOLLTOLERANS, om det inte är utskrivet av läkare och godkänt härav.

Allt innehav av narkotika klassade medel Polisanmäls.

 

Handlingsplan:

Om vi upptäcker att någon ( minderårig, aktiv medlem oavsett ålder, eller ledare, funktionär.) har använt sig av narkotika, eller kommer berusad, bakfull, till träning/tävling. Skall detta omedelbart komma till styrelsens kännedom. Allt kommer att dokumenteras och ordföranden i styrelsen kommer att kontakta den påtalade. Varvid föräldrar kommer att kontaktas om denne är minderårig, polisanmälan kommer att ske om det är narkotika, även stöd och samtal  kommer att erbjudas.

Hjälper inte detta och denne kommer upprepade gånger till träning/tävling, så kommer denne att stängas av från klubben.

Om en anhörig befinner sig på BBSS område och uppträder påverkad av någon form av narkotika eller alkohol, så skall någon från styrelsen kontaktas så att den anhörige avlägsnas från området och inte går ut på havet med båt eller agerar inne på land, även polisanmälan kommer ske om det innefattar narkotika.

Används tobak i någon form av ( Minderårig, aktiv medlem oavsett ålder, eller ledare, anhörig ) kommer tillsägelse att ske och denne kommer att avvisas från området, är denne minderårig så kommer föräldrarna att kontaktas.

 

 

Övrigt

:

Utanför träning/ tävling/ övrig ungdomsverksamhet så har föreningen rätt att ha lite trivselsammankomster med medlemmar och övriga, där alkohol kan ingå, men då skall styrelsen se till att ingen alkohol eller tobak serveras eller används av ungdomar under 18 år.

BBSS jobbar idag med skolan och kommer aktivt att informera ungdomarna om vilken policy vi har, BBSS kommer även att ha tema kvällar, samt att lägga ut info till de som ansöker om tävlingar hos oss.

 

 

 

Ordförande BBSS

 

 

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Båstad Båt o SS - Segling
Strandpromenaden 39
26933 Båstad

Besöksadress:
Strandpromenaden 39
26933 Båstad

Kontakt:
Tel: +46705399524
E-post: bastadbat@gmail.com

Se all info