Hoppa till sidans innehåll

Ridklubb


Vi är en ganska liten ridklubb med ca 150 medlemmar, där de flesta,
ca 90% är juniorer. Det finns ca 30 hästar på ridskolan, alltifrån shettisar som går knattelektioner till fullstora hästar som går vuxenlektioner .
Förutom ridlektioner har vi teorilektioner i samband med ridtillfället. Dessutom har vi klubbtävlingar, voltige, körning, pyssel, filmkvällar, klubbträffar m.m.

För de yngsta är det ridlekis söndagar.

OBS!!! KLUBBSTUGAN ÄR ÖPPEN FÖR ALLA. Viss servering och kiosk finns dagligen. En lista över årets aktiviteter finns på hemsidan och i stallet.  Under året har vi klubbmästerskap (hoppning, dressyr och terräng), klubbtävlingar, kurser av olika slag m.m. Varje år anordnar klubben ett antal lokala och regionala tävlingar.

Som ni märker har vi många aktiviteter och inte bara ridning. Baståsen fungerar mer som en ungdomsgård, där alla trivs och träffas.

Man måste inte vara medlem för att få rida, men du tjänar på det på många sätt och klubben har en olycksförsäkring som gäller alla medlemmar. Är du medlem blir också lektionspriserna lägre.
Som medlem får man också tidningen Häst och Ryttare direkt hem i brevlådan, och du får vara med på de träningar i hoppning och dressyr som vi har och du får också deltaga i den teoriutbildning som är i anslutning till ridlektionerna.

Är du privatryttare kan du genom medlemskap få möjlighet att lösa anläggningskort, så att du kan utnyttja ridhuset och ridbanan (sand), när det inte är andra aktiviteter där.

Medlemsavgiften går alltså till subventionering av ridlektioner, plus att en stor del går till medlemskap i Svenska Ridsportförbundet, som klubben måste vara anslutna till för kunna ta del i instruktörs- ungdomsledar- funktionärs- och hästutbildning m.m. som SvRF står för och även för att kunna arrangera tävlingar.

Naturligtvis så täcks inte alla klubbens utgifter (underhåll av banor, stängsel, hinderpark, klubbstuga, grus,  priser till tävlingar m.m.) av medlemsavgiften, vi får även bidrag från stat, kommun samt att vi försöker dra in pengar på tävlingar, lottförsäljning och andra arrangemang. Det behövs alltså mycket ideellt arbete.

Uppdaterad: 27 MAR 2013 20:45

Baståsens RK är med i Sponsorhuset!
Där kan du enkelt stödja oss när du handlar på nätet.
Gå in på www.sponsorhuset.se och välj Baståsens RK

 

 

Stort tack till våra sponsorer:

Azzcongroup

Postadress:
Baståsens RK - Ridsport
c/o Anders Birberg, Banjovägen 4
73538 Surahammar

Besöksadress:
Baståsen
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 0704365996, 0707188820
E-post: This is a mailto link

Se all info