Hoppa till sidans innehåll

Ridlektioner


RIDGRUPPERNA


På Baståsen finns idag både ridhästar och stora ponnyer som används i vuxen och ungdomsgrupperna. I ridlekis, knatte och ponnygrupperna använder vi våra russ och shettis för att barnen ska få rida och sköta hästar som är lagom stora.

Vuxengrupper: Både nybörjargrupper och grupper för dig som ridit i många år

Barn och ungdomsgrupper: Allt från nybörjargrupper till tävlingsgrupper

Hopp och dressyrspecial: För dig som vill rida en gång till i vecka och inrikta dig på en gren.

Ponny, Knatte och ridlekisgrupper:
På dessa lektioner hjälper föräldrarna till och är med sina barn ( så länge de behöver), det är både roligt och lärorikt och dessutom kan vi hålla lektionskostnaden nere.

Ridlekis: Har vi på söndagar. För barn ca 3 - 5 år som vill lära sig rida under roliga former. Lektionen är 60 min, varav ca 30 min ridning och 30 min pyssel med hästarna. Här går det mesta ut på att lära sig att få en bra kontakt med sin ponny. Vi tränar balans- övningar och enklare styrövningar, ritar och pysslar.

Knattegrupper: För barn (ca 5 -10 år) som vill trava och lära sig lite mer. Lektionen är 60 min, varav 30 min ridning och 30 min teori med hästarna. På teorin får barnen möjlighet att ta olika märken. Då lär sig barnen bla. borsta, sadla och tränsa sin ponny. På ridlektionerna lär sig barnen skritt, trav och ridbanans olika ridvägar, plus att hoppa små, små hinder. När vädret tillåter kan det bli en ridtur ut i skogen vid sjön. Målet är även att börja rida utan ledare och att på sikt även kunna börja galoppera.


Ponnygrupper: För barn som rider utan ledare och tagit teorimärket upp till guldhästen. Lektionen är 60 min ridning. Upp och avsittning ingår i ridpassets tid.
När du rider i ponnygrupp bör du vara här ca 15 minuter innan din lektion
och hjälpa till att tränsa och sadla din ponny om den inte går med på lektionen före.

De barn som börjar bli för långa för att rida shettis och russ har självklart möjlighet att flytta upp i grupper med de större ponnyerna och hästarna.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:32 Skribent: Beatrice Jakobsson

Baståsens RK är med i Sponsorhuset!
Där kan du enkelt stödja oss när du handlar på nätet.
Gå in på www.sponsorhuset.se och välj Baståsens RK

 

 

Stort tack till våra sponsorer:

Azzcongroup

Postadress:
Baståsens RK - Ridsport
c/o Anders Birberg, Banjovägen 4
73538 Surahammar

Besöksadress:
Baståsen
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 0704365996, 0707188820
E-post: This is a mailto link

Se all info