Hoppa till sidans innehåll

Nostalgiboxen!


Här i nostalgiboxen finns de hästar som av olika anledningar inte finns kvar på Baståsen längre.

 

239

Comet: Korsning Connemara - Sv. halvblod, val, skimmel, mkh. 157 cm, född 1993, e Pepe ue Finney Master. Comet är ursnäll att rida, han försöker alltid göra sitt bästa och vara alla till lags. Kan vara lite grinig i stallet. Hoppar bra och har ett bra steg. LB hoppning, MSV dressyr även gått debutantfälttävlan.

 

 

IMG_6150

Yatzy V: Yatzy är ett svenskt halvblodssto f 2002, gråskäck, ca 165 cm, e. Zeb u. Yrsa ee. Tammerfors xx. Yatzy är Sannas häst och går bara med på ridlektioner . Hon är en ganska livlig tjej med mycket humör.

12650672_10207721612614262_515992444_n

Gräns Helgonet: Helge är en connemaravalack född 2007. 148 cm. skimmel. e Grange Flynn Sparrow ue. Hagens O'Chief. En superfin ponny som går bra både i dressyr och hoppning. Supersnäll att sköta men lite bakskygg, så tala alltid om för honom att du kommer innan du går in till honom i stallet. Helge har gått ett par lag SM i fälttävlan.

 

12674610_10207721619814442_2026840985_n

Grän Patrick: Putte är en connemaravalack född 2011. 148 cm. mörkbrun. e Grange Flynn Sparrow ue. Hagens O'Chief. Putte är helbror med Helge och är superfin att rida och jättesnäll att sköta.

 

IMG_6297

Flame Girl: "Flamman" korsningsponny, 148 cm, född 2005, skimmel, efter en lusitanohingst och undan ett ponnysto som hette Fanny Girl som tidigare gick här som lektionshäst. Flamman är en snäll tjej med mycket rörelser och egen vilja. Gillar inte att man fixar manen och rör hennes öron men annars jättego i stallet.

 

 

984

King: Kingen är ett gotlandsruss f. 93, 127 cm. Fux valack e. Axel ue. Jidon ( Axels pappa heter Ponte så även kingen är lite släkt med våra övriga russ)
Kingen är jättesnäll att borsta bara han slipper stå i spilta då han får lite panik, box och i gången går bra. I stort sätt alla kan rida honom då han tar väl hand om sin ryttare. Kingen har tidigare haft en karriär som ponnytravare.

 

282

Promille: "Prillan" Sto, brunblack, korsning fjording/shettis. ca 115 cm hög, född 1992. e Borant u Pyret. Prillan är supersnäll att rida, köra och sköta. Hoppa tycker hon är toppen. Prillan har tidigare gått på ponnyridskola i Eskilstuna.

 

Aslan:Gotlandsruss född 1997, isabell och halvbror med Sune och Tuva.
e. Refat u. Fuxia. 124 cm hög. Älskar när alla barn pysslar med honom och är en klippa att rida och köra. Aslan har tidigare gått på Måsta ponnyridskola.

 

 

Ange alt-text här.

Mr Jal: Jalle  är en brun russvalack, f - 2000, 129,0 cm, e. Kapten G u. Joanna.
Jalle är en snäll och bussig häst som gillar att bli riden och pysslad med. När han var unghäst så skulle han köras in med vagn med det var ingenting Jalle var vidare förtjust i så han blev ridponny istället.

 

Skorveluva Tuvstarr: Tuva är ett gotlandsruss f.96, 126,0 cm. Brun, e. Refat ue. Ponte
Hon är jättesnäll att pyssla med och att rida, fast något pigg.
Tuva har tidigare tävlat framgångsrikt i ponnytrav.
Tuva är halvsysster med Sune o Gräddan. Hon Har samma pappa som Sune och samma mamma som gräddan.

 

422 

Sune:Russ, val, född 1991, e Refat, u Ripaadals Ebonnita, isabell, mkh. 129,5 cm.
Otroligt snäll liten kille som ibland kan bli lite pigg att rida. Älskar att bli körd. Ägs av Charlotte Edeen. Sune har varit mycket ute i tävlingssvängen. Gått LA dressyr, Msv hoppning och debutant fälttävlan. Han har hunnit med att vinna DM i både hoppning och fälttävlan.

 

Broängens Bam - Bam: Shettisvalack f 2003, brunskäck, e Ekots Ghost ue Billy Boy. 100.0 cm. Bam - Bam kommer som så många av våra andra bra små ponnyer från familjen Mårtensson. Han är supersnäll att hantera men kan vara lite svår att lyfta fötterna på. Han tar hand om allt från lekisbarn till dom som vill galoppera och hoppa med humöret i topp.

 

 

Oliver Twist: Shetlandsponny, val, född 2002. Svartskäck, 105,5 cm eEkots Ghost ue Killen. Oliver är storebror till Bam-Bam. Han är mycket tillgiven och gillar att bli pysslad med. Hans stora hobby för tillfället ar att ta sats mot hagstaketet, ducka, och .... springa under!!! till personalens stora glädje.... ?!

 

Rosella: Rosen är en svart shettisdam på 107 cm, e Dollman U Romysa. Hon är jättesnäll att borsta men jättepigg att rida. För de lite duktigare barnen är hon en klippa på att hoppa.

 

Ange alt-text här.

Teddy: Shetlandsponny, val, född 1999, ca 100 cm, brunblack med två vita strumpor bak, e Allgunnens Micko, ue Gunhults Pedro. Teddy är en pigg och allert liten kille med ett hjärta av guld. Har ett bra steg och hoppar bra.

 

 

594
Robin, f-01, skm, val, imp Polen -07, ca 160 cm. Robin är ett riktigt surkart i stallet men helt supersnäll att rida. Mycket känslig på sina ben när man borstar. Går som lektionshäst.

 

Dakar: "Dacke", f -02, mörkfux, appalosakorsning, imp Polen -07, ca 167 cm.
Snäll och trevlig häst i stallet, dock lite rädd om sitt huvud. Lite pigg att rida och hoppar superbra och gärna. Går som lektionshäst.

 

678
Vindkraft: "Klumpen"
är en halvblodsvalack på ca 170 cm. Snäll stor kille som älskar att hoppa! I ridhuset kan bomarna flyga medans han på terrängbanan hoppar 1 meters hinderna lekande lätt.


Indiana Dream: Indy är ett Irish Cobsto född 2004, 146 cm, brunskäck. e Clononeen Drumshambo u.Helen De Echtna. Indy är Baståsens cooling och är inte rädd för nått. Supersnälla att borsta och hantera. Tar hand om alla vuxna som vill prova på att rida.

 

Ange alt-text här.
Ludwig: " Ludde" är en korsningsponny, val, brunblack, född 2003, e Ernford Jester RWR3, ue Lule 133. Är en stor C–ponny. Luddes mamma är fjording och Luddes pappa är elitpremierad Welshhingst. Ludde är otroligt snäll och nyfiken, vill gärna hjälpa till och bära saker om det behövs.

 

mollyoamanda
Molly: Korsningsponny, sto, rödblack, född 2004, e Ernford Jester RWR3, ue Lule 133. Är en liten D–ponny. Mollys mamma är fjording och Mollys pappa är elitpremierad Welshhingst. Molly är lillasyster till Ludde. Molly är precis som sin bror otroligt snäll.

 

Athos II: Arne är en shetlandsponny, val, fux, född 1992, e Senateur v. d . Veldstraat , ue Arno v. Baexem, 100,5 cm. Arne är flockens ledare. Efter ett par veckor här på Bastis tog han över kommandot över de andra killarna och styr nu flocken med ett stort lugn.Trivs att bli ompysslad och gillar alla sorters ridlektioner. En riktig klippa för alla barn som rider honom.

 

Ange alt-text här.

Xantas "Snorpan" Såld till Anje i Olberga, Surahammar

Snorpan är ett skimmelsto f. 94, korsning arab - oldenburgare. Ca 153 cm.
Snorpan är pigg men snäll att rida och super go att hantera.

 

Ängdalas Starlight: Såld hösten 2015 till en 4H gård utanför Stockholm

Starlight är ett svartbrunt russto född 1998. e Niklas ue Dickie. 127,0 cm. Hon är en utmärkt barnponny. Supersnäll i stallet men när det är matdax säger hon till att hon vill ha mer genom att sparka med frambenet i väggen. Snäll att rida men kan bli lite pigg i galoppen.

 

Ange alt-text här.

Skorveluva Gräddnos: Såld till Åsa i Skultuna 2015 som pensionär och väntar föl 2016

Gräddan är ett gotlandsruss f. 91, 121,0 cm. Ljusbrun, e Fridhems Jonatan ue. Ponte.
Gräddan är supersnäll att rida och att hantera. Hon har tidigare gått ponnytrav med bra resultat.
Gräddan är halvsyster med Amigo och Tuva. Samma pappa som Amigo och samma mamma som Tuva.

 

 

Källbergets Chess: Shetlandsponny, val, svart, född 1993, e Wessel v.d Amstelhof, ue. Flagg. 102 cm. Chess kommer från samma shettisridskola som Arne och Lillan är köpta ifrån. Han kan alltså det här med ridskola sedan tidigare och tar snällt hand om alla barn. Är precis som Arne en klippa att börja lära sig rida utan ledare på. Är för tillfället utlånad till en liten flicka i Lillhärad.

 

Lycky Lord "Lorden" Såld till sin skötare Kicki och bor numera i England

Halvblod, val, mbr, född 1996, mkh. 170 cm. e Guinness, ue Granit
Lorden kom till ridskolan VT-02 och var då endast insutten. Är snäll och vänlig med ett mycket bra steg. Går LB hoppning och LA dressyr. Han har även gått debutantfälttävlan. På kortet rids han av landslagsryttaren Magnus Gällerdal under en clinic här på Baståsen.

 

Lamperi

Lamperi, eller Lampan som hon kallas, är ett brunt sto som kom till oss från Polen hösten 2006. Hon är född 2001 och ca 166 cm hög.
Lampan kan vara lite sur i stallet men vinner man hennes hjärta så gillar hon att bli pysslad. Hon vill att man borstar ben och mage med en mjuk borste, annars blir hon kittlig.

 

Ludmilla (Millan)
Connemarasto, bork, född 1982, e Brantshammas Julius ue Lambay Inver RC 4 mkh. 147,5 cm.
En rejäl och viktbärande liten häst. Har gått som privathäst och lufsat i skogen innan hon kom hit. Inköpt sommaren 1993. Kom igång bra, men skadades i en kotled och fick stå närmare ett halvår. Går LB hoppning och dressyr. Lugn och fin även för nybörjare. Går nu mer bara enstaka lektioner i veckan.

 

Santos III
New Forest, val, mbr, född 1985, e Mudeford Brown David, ue Smedhults Starlight Son mkh 145,5 cm.
Santos är snäll och trevlig, kom till Baståsen under sommaren 1994. Passar bra som nybörjarhäst, men kan vara lite envis om han får bestämma för mycket. Kan vara lite sur i stallet, men är jättesnäll att rida. Går LB dressyr och hoppning.

 

Wait for me (Sulan)
Korsning, val, egen uppfödning, född 1994, e Zandro, ue Roman Fidel, fux, mkh. 137 cm. Sulans mamma hette Cinderella och var även hon född och uppvuxen här på gården.
Sulan är en pigg liten krabat med ett bra steg. Namnet fick han därför att Cinderella gick över tiden, så vi fick gå där och vänta och vänta.
Arbetsnamnet SULAN beror på att han for runt i full sula i sin hage när han väl fick börja vara ute. Gått debutant fälttävlan, LB hoppning och LA dressyr.

Uppdaterad: 01 OKT 2018 21:35 Skribent: Beatrice Jakobsson
E-post: Adressen Gömd

Baståsens RK är med i Sponsorhuset!
Där kan du enkelt stödja oss när du handlar på nätet.
Gå in på www.sponsorhuset.se och välj Baståsens RK

 

 

Stort tack till våra sponsorer:

Azzcongroup

Postadress:
Baståsens RK - Ridsport
c/o Anders Birberg, Banjovägen 4
73538 Surahammar

Besöksadress:
Baståsen
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 0704365996, 0707188820
E-post: This is a mailto link

Se all info