Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Idag lördag står kvartsfinaler på schemat och i två av dessa blir det med svenskt deltagande. Först ut är herrdubbel med Mattias och Kristian följt av herrsingel med Truls Möregårdh.
 
Under den fjärde VM-dagen avgörs åttondelsfinalerna och i fyra av dem deltar svenska spelare. Först ut under fredagen är det herrdubbel med Anton/Truls och Mattias/Kristian och senare under eftermiddagen och kvällen är det herrsingel.
 
Den tredje VM-dagen inleds med mixeddubbel med Truls och Stina och fortsätter sedan med mer dubbel och därefter singelspel. Torsdagen bjuder på sju svenskmatcher där den första startar 09.30 lokal tid.
 
Idag, 24 november, blev Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling historisk då hon som första kvinna någonsin valdes till president i det internationella bordtennisförbundet, ITTF.
 
Första VM-dagen blev en stor framgång för de svenska spelarna som vann sju matcher av sju möjliga. Den andra dagen innehåller även den flera matcher, nio för att vara exakt, med svenskintresse.
 

VM: Äntligen igång

(2021-11-23 20:05)
Idag (23/11) startade VM i Bordtennis med singelspel för både herrar och damer. Sex spelare var i hetluften direkt och endast Mattias Falck som i egenskap av hög seedning stod över den första rundan. VM spelas i Houston, USA, 23-29 november.
 

VM: Lottningen är gjord

(2021-11-21 23:22)
Under söndagseftermiddagen lokal tid i Houston, USA, genomfördes lottningen till individuella VM som drar igång tisdag 23 november. Den svenska truppen består av sju spelare fördelat på fem herrar och två damer.
 
23-29 november är det dags för individuella VM i Houston, USA. Mästerskapet skulle ha avgjorts redan i juni men sköts på grund av pandemin upp. Sverige skickar en trupp med sju spelare som ska försvara de blågula färgerna.
 
Helgen 8-9 januari arrangeras Pingisiaden riksnivå för pojkar och flickor. Pojkarna spelar i Stockholm 8-9/1 medan tjejerna håller till i Köping 8/1.
 
Nu när restriktionerna från pandemin minskat tar Svenska Bordtennisförbundet nya tag och bjuder in till ett härligt arrangemang för ”parafamiljen”. Vi erbjuder något för alla i Örebro 28-30 december 2021.
 

U21- EM

(2021-11-11 12:33)
Igår (11/11) startade European Under 21 Championships i Spa, Belgien. Sverige ställer upp med fyra damspelare men inga herrspelare.
 
Huvudrundan av WTT Contender-tävlingen Novo Mesto drar efter tre dagars kval nu igång med sex svenska spelare i singel samt fyra dubbelpar, två i damdubbel och två i herrdubbel.
 
Ideella Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag, har summerat överskottet från försäljningen av Bingolotter, Sverigelotter och Julkalendrar det senaste verksamhetsåret.
 
17-19 är det återigen dags för Riks-10:an som denna gång spelas i Uppsala Life Arena med Uppsala BTK som lokal arrangör. Sista anmälningsdag är 22 november.
 
Idag inleds den internationella paratävlingen ITTF SQY French Para Open i Voisins le Bretonneux strax utanför Paris i Frankrike. Sverige har skickat en trupp med tio spelare, där många på grund av pandemin, inte tävlat på länge.
 

 

VÅRA SPONSORER

 

 Lindbergs

 

 

 automatlego-logo-vit-transparent

 

 

Japsko

 

 

MP5

 

 

Handelsbanken

 

 

YASKAWAlogo_blue

Postadress:
Bergkvara BTK - Bordtennis
Dick Nyström, Storgatan 27
38540 Bergkvara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: dick.nystrom76@outlo...

Se all info