Hoppa till sidans innehåll

Bergsåker fortfarande serieledare!

11 MAR 2018 18:18
Efter helgens lagmatcher ligger Bergsåker fortfarande i topp i div 2 Norr A och har allt i egna händer inför sista avgörande sammandraget i Bollnäs 7-8 april.
  • Skapad: 11 MAR 2018 18:18

Helgens seriesammandrag blev precis så rafflande och spännande som man trodde på förhand.  Efter att vi vunnit mot Umedalen med komfortabla 7-1 i matcher var det så dags att möta serietvåan Sandviken. Det var minst oavgjort som gällde. 

Sandviken kunde inte ställa upp med ett fullt lag, så det började med att vi vann Herrdubbel 2 på wo. 1-0 i matcher.

Sedan blev det förlust i herrdubbel 1. 1-1 i matcher. 

Därefter var det dags för damerna att spela dubbel. Efter att ha förlorat första set lyckades Ida och Veronica vända på matchen och vann tredje avgörande set med 21-19! 2-1 i matcher.

Emma vann sedan damsingeln relativt komfortabelt och vi ledde med 3-1.

Men sedan lyckades vi inte vinna någon herrsingel och plötsligt stod det 3-4 i matcher inför den sista och avgörande mixeden. 

Bergsåker ställde där upp med sitt starkaste mixed-par, Johan och Emma som hitintills varit obesegrade i mixed i serien. Även denna match gick dock till sklijeset. Vi lyckades hålla nerverna i styr och vann sista set med 21-19 och därmed 4-4 i matcher och en räddad poäng!

Detta innebär att vi är i fortsatt ledning med två poäng före Sandviken inför det sista avgörande sammandraget. Om vi då spelar oavgjort en lagmatch och vinner två lagmatcher så är vi garanterat serievinnare och spelar alltså Div 1 nästa år! Beroende på hur Sandviken spelar så kan vi även vinna serien även fast vi skulle förlora en lagmatch.

Riktigt bra kämpat av alla!

Skribent: Per Melkerhed
Epost: Adressen Gömd

  sponsorhuset2

  

 
Sponsorer

Sponsorer
visitsundsvall
Sponsorer

 

Postadress:
Bergsåkers BMK - Badminton
Box 12085
85012 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060552088
E-post: This is a mailto link

Se all info