Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Västernorrland


Idrottsföreningar har möjlighet att få ekonomisk ersättning om man anställer en person som varit utan arbete en längre tid eller är ny i Sverige.
 
Trots restriktioner och riktlinjer ökar antalet fall återigen av Corona. Runt om i landet drabbas även idrottsföreningar. RF/SISU riks har tagit fram ett antal riktlinjer som kan vara bra att följa om just er förening skulle drabbas.
 
Regeringen har beslutat ge idrotten undantag att höja gränsen för publik – på ett smittsäkert sätt – till 300 personer. Undantaget gäller från den 1 november.
 
Första tävlingsrepan i dragracingbilen var en skräckupplevelse. Ändå fastnade hon för sporten. Möt SHRA Sundsvalls numera rutinerade förare Birgitta Lindström – en av de som nyligen följdes i Riksidrottsförbundets fotosatsning.
 
På Riksidrottsförbundets sida om kompensationsstöd för förening finns nu en enklare instruktionsfilm om hur ansökan går till steg för steg i IdrottOnline. Ansökningsperioden pågår mellan 15 och 26 oktober kl 12.
 
Härnösands Brottarklubb var en av de idrottsföreningar som vi fick möjlighet att följa i en rikstäckande satsning för att fånga svensk idrott på bild under en dag. ”Vi Tillsammans” är föreningens viktigaste mantra.
 
På lördag den 10 oktober uppmärksammar Riksidrottsförbundet med hjälp av ett 20-tal fotografer en helt vanlig, men precis lika betydelsefull, dag i idrottsrörelsen i ett unikt fotoprojekt. Västernorrland möter idrottare inom dragracing och...
 
Regeringen skjuter på beslutet om att höja gränsen för publik från 50 till 500 personer vid idrottsevenemang med sittande publik. Anledningen är ökad smittspridning.
 
RF-SISU Västernorrland förstärker organisationen med en verksamhetskoordinator.
 
I förra veckan träffade företrädare från idrotterna kommunalrådet Peder Björk och Kultur- och Fritidsnämndens ordförande Niklas Evaldsson för att diskutera idrotternas behov av anläggningar i Sundsvalls kommun.
 
Under fredagen genomfördes en unik Idrottens dag i samarbete med över 220 skolor över hela Sverige. Idrottens dag ska inspirera till rörelse och uppmärksamma varje barns rätt till idrott och ett hälsosamt liv. Nio skolor i Ånge och Kramfors deltog.
 
När de var bara 15 aktiva bestämde Vårby IK sig för att satsa. Med eldsjälar vid rodret och ett samarbete med RF-SISU Västernorrland har föreningen jobbat med hjälp av folkbildning för att vänd trenden. Se filmen om deras fantastiska utvecklingsre...
 
Folkhälsomyndigheten påminner idag idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. RF uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridnin...
 
Under fredagen samlade Riksidrottsförbundet företrädare för samtliga specialidrottsförbund. Syftet var att få inspel i det pågående arbetet med att analysera fördelning av tidigare krisstöd och eventuella justeringar.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 1 miljard kronor i förlängt ekonomiskt stöd på grund av corona för 2020. Det meddelade regeringspartierna tillsammans med samverkanspartierna, Centerpartiet och Liberalerna idag lördag.
 
12

  sponsorhuset2

  

 
Sponsorer

Sponsorer
visitsundsvall
Sponsorer

 

Postadress:
Bergsåkers BMK - Badminton
Box 12085
85012 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060552088
E-post: info@bbmk.se

Se all info