Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Västernorrland


Mellan den 15 och 26 april kan idrottsföreningar och specialidrottsförbund ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronapandemin för januari och februari 2021.
 
Fjolårets LOK-stödssiffror visar att Västernorrlands barn tappat mer idrottstillfällen än de flesta andra i landet. Fyll i vår enkät om hur just din förening eller lag påverkats.
 
Under fjolåret minskade idrottandet bland barn och unga med omkring 15 procent i Västernorrland, till stor del kopplat till coronapandemin. Västernorrland och Norrbotten var de län som tappade allra flest träningstillfällen under 2020.
 
Webbutbildningen Fifty/Fifty guidar din idrottsförening till att bli mer jämställd, i allt från stora beslut till små mikrohandlingar som gör stor skillnad. Ta steget och starta er jämställdhetsresa nu. Det har aldrig varit enklare.
 
För ett år sedan valdes Susanne Öberg till den första kvinnliga ordföranden någonsin RF-SISU Västernorrlands 115-åriga historia. "Jämställdhet är inget ämnesområde för mig. Det är ett sätt att förhålla sig till livet" säger hon.
 
Med hänvisning till den information som lämnades i samband med möte den 25 februari samt propå från Folkhälsomyndigheten vill vi här lyfta ett antal områden som Folkhälsomyndigheten bett oss att ta i särskilt beaktande under rådande smittläge. 
 
130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona hösten/vintern 2020. Beslut om stöd finns till och med februari, därefter är regeringens coronastöd 0 kr till idrotte...
 
Folkhälsomyndigheten har under torsdagen fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott.
 
Är du styrelsemedlem eller företrädare för en idrottsförening och vill veta mer om skatter, moms och deklaration? På Skatteverkets webbseminarier får du svar på dina frågor och de ger dig förutsättningar att göra rätt.
 
Regeringen rekommenderade under torsdagen att verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som inte är nödvändig fortsatt hålls stängd. Beslutet gäller fram till den 4 mars.
 
Hon gick från att vara statligt anställd ingenjör till att bli entreprenör inom besöksnäringen och att äga en ridskola. Möt Kristina Girhagen, med passion för hästar och som brinner för att ungdomar ska påverka framtidens idrott.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade idag att de som är födda 2002 och senare återigen kan återgå till sina idrottsträningar och betonar vikten av att även gymnasieungdomarna nu får tillgång till träning igen.
 
Lagom till vårens aktiviteter kommer nu den nya appen ”LOK” för digital närvarorapportering. Nu blir det ännu enklare för ledare att registrera närvaron.
 
Idrottsrörelsen tar tydlig ställning mot sexuella övergrepp – en trygg miljö för barn och ungdomar är en självklarhet. Samtidigt krävs fler åtgärder för att förebygga och hantera övergrepp, visar en forskningsrapport av Susanne Johansson, GIH.
 
Idrott är viktigt för både barn och vuxna. Men aktiviteterna för dem som nått pensionsåldern är få. Det vill vi ändra på.
 
12

  sponsorhuset2

  

 
Sponsorer

Sponsorer
visitsundsvall
Sponsorer

 

Postadress:
Bergsåkers BMK - Badminton
Box 12085
85012 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060552088
E-post: info@bbmk.se

Se all info