Hoppa till sidans innehåll

Kriterier placering i träningsgruppKriterier för placering i BBMK:s träningsgrupper:

 

Tävlingsgrupp1

Spelarna i denna grupp tävlar och tränar målinriktat med en vilja utvecklas som badmintonspelare. Slag och rörelseteknik är väl utvecklad. Man har god fysik för de kategorier man spelar och för den träning ska genomföras.

Träningsmängden är minst 3-4 badmintonpass/v och 1-2 fyspass/v. Tränaren ska meddelas vid utebliven träning

Spelarna i denna grupp ska spela i serielag om man blir uttagen.
Tävlingar: minimum 4-5 för NSP för A-klassade, 3 elittävlingar för elitklassade spelare.

Sommarträning är en självklarhet för dessa spelare: 2 gemensamma klubbträningar/vecka + 2-3 egna pass/v. Träningsdagbok ska föras under sommaren och skickas in till tränarna var 4:e vecka. Ev höstläger med klubben är obligatoriskt.

Dispens att träna i denna grupp kan ges till några få spelare som tränarna anser kan tillföra gruppen något positivt men inte klarar alla kriterier som krävs.

 

Tävlingsgrupp2

Spelarna i denna grupp tävlar och tränar målinriktat med en vilja utvecklas som badmintonspelare. Spelarna har en grundläggande slag och rörelseteknik, ex kunna slå en riktig serve, dropp, smash och clear samt med flyt kunna röra sig till alla hörn.

Träningsmängden är minst 2 badmintonpass/v. Tränaren ska meddelas vid utebliven träning

Tävlingar: minimum 6 tävlingar/säsong

Fysisk aktivitet ska utföras minst 2ggr/v under sommaren

Spelarna kommer utveckla slag och rörelseteknik för att klara spel i ett högre tempo. Allmän styrketräning och koordination för att klara tuffare träning

 

Utvecklingsgrupp

Spelarna kommer lära sig grepp, grundläggande slag och rörelseteknik samt allmän styrka och koordination.

Tävlingar: vi ser gärna att man minst deltar på klubbens tävlingar

 

Motionstrim

Äldre nybörjare som vill prova på badminton och lära sig grunderna. Spelarna har ambitionen att träna 1 gång/vecka genom att spela badminton.

 

Barn och Föräldragrupp

Här spelar de yngsta nybörjarna, ofta i ca 6-7 års åldern. Träningarna går ut på att lekfullt sätt introducera badminton och att vara på träning. Målet är att lära sig serva och få träff på bollen samt att träna på att samspela med andra barn och tränaren. Barnen spelar med medföljande förälder.

Badmintonskola

Steget efter barn- och föräldragruppen. Här förväntas barnen själva kunna slå över bollarna till varandra. (Föräldrarna är inte längre med och spelar.) Vi tränar på att hålla racketet rätt och grundläggande slag-och rörelseteknik.

Tävlingar: Vi ser gärna att man vågar prova på att tävla när barnen känner sig redo.

Ibland ordnas särskilda nybörjartävlingar som kan vara ett bra tillfälle, alternativ en närliggande tävling där man kan anmäla sig i nybörjarklass. Själva tävlingen är ett bra tillfälle att lära känna sina badmintonkompisar lite bättre eftersom vi vistas i hallen under en lite längre tid än vid träningstillfället. När den sociala samvaron stärks, blir det ofta roligare på träningen också.

Uppdaterad: 17 SEP 2018 12:29 Skribent: Patrik Bergman

  sponsorhuset2

  

 
Sponsorer

Sponsorer
visitsundsvall
Sponsorer

 

Postadress:
Bergsåkers BMK - Badminton
Box 12085
85012 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060552088
E-post: This is a mailto link

Se all info