Hoppa till sidans innehåll

Att tänka på när du ska tävla


Inför tävling

Anmälan

Anmälan görs via hemsidan bbmk.se, klicka på fliken Tävlingar och därefter Anmälan tävlingar och en länk till ett kalkylblad hittas rätt långt ner i texten.

Tävlingsgrupp 1 och 2 fyller själva i sin partner i dubbel och mixeddubbel. Om spelaren inte har pratat ihop sig med någon särskild anmäler man sig öppen. Om spelare i samma klass finns, anmäler anmälningsansvarig ihop dessa spelare. I annat fall anmäls spelaren öppen och har möjlighet att få en partner från en annan förening genom tävlingsarrangören i de fall det finns fler spelare som anmält sig öppna.

Övriga träningsgrupper anmäler den klass och de kategorier som spelaren ska  delta i. I dubbel spelar man tillsammans med spelare av samma kön och i mixed spelar man tillsammas med en av motsatt kön. Vill man spela så mycket som möjligt anmäler man sig till 3 kategorier singel/dubbel/mixeddubbel.Tränaren sätter därefter ihop par och försöker tillgodose att alla spelare får spela.   


Seniorklasser på tävlingar, A,B,C och Elit

Tabell över rankingpoäng för varje klasstillhöringhet:

Klass HS DS HD DD MD
Elit >4000p >3000p >4000p >3000p >3000p
A 7000-1300p 6000-1100p 7000-1300p 6000-1100p 5000-1100p
B 1700-300p 1500-200p 1700-300p 1500-200p 1500-200p
C <500p <400p <500p <400p 400p

U17-U19 har alltid rätt att spela seniorklass
(U17 spelare behöver inte spela högre än A-klass även om de har många rankingpoäng)
U13-U15 spelare får endast spela seniorklass om de har högre än 900 rankingpoäng
(U15 spelare behöver inte spela högre än B-klass även om de har många rankingpoäng)
U9-U11 får inte spela seniortävlingar

 

Bollar

Oftast ingår bollar i anmälningsavgiften och delas ut av tävlingsarrangören i samband med match på tävlingen.

BBMK har bollar till försäljning och det brukar även gå att köpa av arrangerande förening på tävlingen men då brukar det generellt vara ett högre pris.

Upp till och med U11 kan det vara plastboll som anges i tävlingsinstruktionen, men om båda spelarna är med på att spela med fjäderboll så är det okej att göra det.

Byte av boll under match. Fjäderbollar går sönder, blir bollen för trasig så byter man. Båda spelarna måste vara överen om att bollen är för dålig/trasig för att fortsätta att spela med.

Racketsträngning

En av klubbens tränare erbjuder racketsträngning.

Mat

Se till att barnen äter ordentlig dagen innan, men gärna några dagar innan för att ha laddade depåer. Planera även för att ha med mat på tävlingen då de kommer att göra av med massor av energi under tävlingsdagen då det oftast blir många matcher. Tips på att ha med: Pastasallad, smörgåsar, yoghurt, festis, frukt. 

Försök att få påfyllning i någon form efter varje match. Planera för när lunch kan ätas. På vissa tävlingar kan det finnas mat att köpa i hallen annars brukar det kunna finnas toast, smörgåsar, korv och liknande.

Lottning

Lottning brukar finnas på badmintonsweden.tournamentsoftware.com. Det är bra att hålla sig uppdaterad på ev förändringar och återbud. Kvällen före matchdag inkommer ofta en del återbud pga sjukdom till tävlingsarrangören. Ofta registreras återbud under fliken tävlingsbestämmelser, men kontrollera gärna i översiktsfliken först, om det står något särskilt om var arrangören registrerar återbuden.

Om du blir sjuk/måste lämna återbud av annan anledning

Om du blir sjuk, meddela tävlingsarrangören och dina partners om att du inte kan vara med och spela. Kontaktuppgifter till arrangören hittar du på tävlingssidan i badmintonsweden.tournamentsoftware.com under fliken översikt.  

Lämnar spelare återbud av annan anledning än sjukdom så betalar man själv anmälningsavgiften för tävlingen.

 

Tävlingsdagen

Kom i tid, var på plats i alla fall 30 minuter innan utsatt matchtid. Kom ihåg att tiderna är ungefärliga då tävlingen både kan komma efter och före tidsschemat, det är mycket viktigt att hålla sig uppdaterad under dagen.

Värm upp ordentligt inför varje match, inte bara inför första matchen.

På tävlingar använder vi klubbkläder eftersom vi representerar klubben.

Ha med vattenflaska och ev extra racket till banan. När man spelar mycket händer det att strängarna på racketet ibland går av. 

Uppförande

Alla uppträder på ett bra sätt och vi hjälper till att påminna varandra om detta. Inget kastande av racket, slag i nät, svordomar eller likande. När man förlorat en boll slår man bollen över nätet till motståndaren. När spelaren tävlar är hen en representant för Bergsåker badminton och klubben månar om ett gott anseende i badmintonssammanhang. 

Vi hejar på våra klubbkompisar men applåderar eller jublar inte när motståndaren missar. Lika viktigt att vara en bra vinnare som en bra förlorare.

Coaching

När klubbkompisar möts coachas ingen av spelarna (om man som föräldrar inte kommit överrens om att båda har coaching. Informera gärna spelarna innan match så dom vet.)

 

Uppdaterad: 06 OKT 2020 20:25

  sponsorhuset2

  

 
Sponsorer

Sponsorer
visitsundsvall
Sponsorer

 

Postadress:
Bergsåkers BMK - Badminton
Melker, Västra vägen 76 C, 3 tr
85740 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0701718996
E-post: This is a mailto link

Se all info