Hoppa till sidans innehåll

Att tänka på när du ska tävla


Inför tävling

Bollar

Oftast ingår bollar i anmälningsavgiften och delas ut av tävlingsarrangören i samband med match på tävlingen.

BBMK har bollar till försäljning och det brukar även gå att köpa av arrangerande förening på tävlingen men då brukar det generellt vara ett högre pris.

Upp till och med U11 kan det vara plastboll som anges i tävlingsinstruktionen, men om båda spelarna är med på att spela med fjäderboll så är det okej att göra det.

Byte av boll under match. Fjäderbollar går sönder, blir bollen för trasig så byter man. Båda spelarna måste vara överen om att bollen är för dålig/trasig för att fortsätta att spela med.

Racketsträngning

En av klubbens tränare erbjuder racketsträngning.

Mat

Se till att barnen äter ordentlig dagen innan, men gärna några dagar innan för att ha laddade depåer. Planera även för att ha med mat på tävlingen då de kommer att göra av med massor av energi under tävlingsdagen då det oftast blir många matcher. Tips på att ha med: Pastasallad, smörgåsar, yoghurt, festis, frukt. 

Försök att få påfyllning i någon form efter varje match. Planera för när lunch kan ätas. På vissa tävlingar kan det finnas mat att köpa i hallen annars brukar det kunna finnas toast, smörgåsar, korv och liknande.

Lottning

Lottning brukar finnas på www.badmintonsweden.tournamentsoftware.com. Det är bra att hålla sig uppdaterad på ev förändringar och återbud. Kvällen före matchdag inkommer ofta en del återbud pga sjukdom till tävlingsarrangören.

Om du blir sjuk/måste lämna återbud av annan anledning

Om du blir sjuk, meddela tävlingsarrangören och dina partners att du inte kan vara med och spela. 

Lämnar spelare återbud av annan anledning än sjukdom så betalar man själv anmälningsavgiften för tävlingen.

 

Tävlingsdagen

Kom i tid, var på plats i alla fall 30 minuter innan utsatt matchtid. Kom ihåg att tiderna är ungefärliga då tävlingen både kan komma efter och före tidsschemat, det är mycket viktigt att hålla sig uppdaterad under dagen.

Värm upp ordentligt inför varje match, inte bara inför första matchen.

På tävlingar använder vi klubbkläder.

Ha med vattenflaska och ev extra racket till banan.

Uppförande

Alla uppträder på ett bra sätt. Inget kastande av racket, slag i nät, svordomar eller likande. När man förlorat en boll slår man bollen över nätet till motståndaren.

Vi hejar på våra klubbkompisar men applåderar eller jublar inte när motståndaren missar. Lika viktigt att vara en bra vinnare som en bra förlorare.

Coachning

När klubbkompisrar möts så coachar vi inte om man som föräldrar inte kommit överrens om det. Informera spelarna innan match så dom vet.

 

Uppdaterad: 06 OKT 2020 20:25

  sponsorhuset2

  

 
Sponsorer

Sponsorer
visitsundsvall
Sponsorer

 

Postadress:
Bergsåkers BMK - Badminton
Box 12085
85012 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 060552088
E-post: This is a mailto link

Se all info