Hoppa till sidans innehåll

SM 2017 Singelmix

25 MAR 2017 10:06
Guld och Silver till Biathlon Östersund i Singelmix!
  • Uppdaterad: 25 MAR 2017 10:43

24-27 mars 2017 finns vi på arenan i Lima för SM tävlingar och säsongens sista tävlingshelg. Stämningen är god och de aktiva är på ett synnerligen gott humör inför ett välbehövligt uppehåll efter en hård tränings- och tävlingssäsong.

I skrivande stund har endast första tävlingsdagen avverkats och då var den nya tävlingsdisciplinen Singelmix på agendan. En, enligt mig, för både publik och aktiva rolig och spännande tävlingsform med snabba vändningar.

Singelmix: Här kommer en lite förklaring; Lagen består av en tjej och en kille som ger sig ut på två stafettrundor vardera med en ligg- och ståserie. Växling sker tre gånger direkt efter det stående skyttet. Detta innebär att båda måste hålla sig alerta då de efter växling strax ska ge sig ut på en ny runda.

Jag kan nu meddela att för Biathlon Östersunds räkning blev det en god utdelning i seniorklassen:

GULD: Elisabet ”Bettan” Högberg och Torstein Stenersen som egentligen ledde precis hela tiden genom ett fantastiskt skytte kombinerat med grym skidåkning (understött av Perry Olssons vallning).

SILVER: Olga Alifiravets och Jesper Nelin som var med i medaljstriden mest hela tiden genom en stabil insats. Men… inför sista stående skyttet schabblade Jesper till det lite och gick ut som fyra. Jesper verkar dock vara född med skidor på fötterna och lyckades på ett helt overkligt sätt parkera tvåan och trean i den ökända ”Mördarbacken” strax innan mål och avsluta som tvåa. "Mördarbacken" är för övrigt sevärd för er som inte sett den tidigare.

På juniorsidan var insatserna bra men vi blev medaljlösa och revanschsugna...
Övriga deltagare; Victor O., Frida G., Daniel G., Felicia L,. Niklas F., Cajsa G., Oliver G., Nicolina L., Emil L., Elin G., och Ellen L., hoppas jag att få skriva några rader om under helgen. Snart dags för starten av sprint följt av jaktstart och stafett (senior).

Vid pennan, Veronica

Skribent: Veronica Westlund
Epost: This is a mailto link

KLUBBENS SPONSORER

 

Afry

ostersund-kommunvapen.png

 

bilbolagetcom2011_cmyk

 

Norra skog

 

Quality Hotel Frösö Park

 

 

johnsons_el_östersund

 

SCA

 

 

 

elteknik_signatur

 

Norma Logo

 

 


Intersport

 

workershop_lowres

 

 

Logga-Clarion-Grand-Östersu

Postadress:
Biathlon Östersund IF - Skidskytte
Lars-Evert Nilsson, Övningsstigen 15
83132 Östersund

Kontakt:
Tel: 0706781146
E-post: This is a mailto link