Hoppa till sidans innehåll

SM i rullskidskytte 2018

30 AUG 2018 09:07
Nu har säsongen startat och för Biathlon Östersund på absolut bästa sätt
  • Uppdaterad: 30 AUG 2018 13:17

Tre dagars tävlingar, med 5km skate som inledande tävling och sedan en sprint på lördagen och en distanstävling på söndagen.

FREDAG
I den rena seniorskidtävlingen startade vi på fredagskvällen med åtta åkare, i damklassen gick Elisabeth Högberg in på en fin fjärdeplats 20,5 sek bakom segrande Evelina Settlin och Felicia Lindqvist på en sjätteplats 26,3 sek bakom segraren.

För herrarna var det Torstein Stenersen som drog längsta strået och kom in på en tredjeplats, 16 sek efter segraren och nya tillskottet Henning Sjökvist 46,1 sek bakom segraren.

LÖRDAG
Lördagens sprint blev enriktig skräll, när vikämpade oss till fyra medaljer. Henning H20/21 JSM Guld, Elisabeth och Felicia SM Guld och silver samt Torstein SM guld.

SÖNDAG
Söndagens distans blev också en riktig skräll, med en upprepning av Hennings bedrift och alltså blev dubbelsegrare i sin klass. Elisabeth fick upp på pallen för att ta emot en silvermedalj och det blev samma valör för Torstein.

Alla nio åkare från klubben som var med har gjort ett kanonjobb och vi hoppas resultaten kommer visa sig under kommande tävlingar

Det blev alltså sju SM/JSM medaljer för Biathlon Östersund som slutresultat och vi kan ju bara konstatera att föraningen om vad vintern kan erbjuda, sporrar till att dyka ned i kommande hårda träningsperiod.

Från oss som står bredvid eller bakom Er vill vi uttrycka vår djupaste respekt!

//Jan Lindqvist

Skribent: Veronica Westlund
Epost: This is a mailto link

KLUBBENS SPONSORER

 

 

ÅF

ostersund-kommunvapen.png

 

bilbolagetcom2011_cmyk

 

Quality Hotel Frösö Park

 

 

ABKH_logo_rgb

 

SCA

elteknik_signatur

 

Norma Logo

 

Gyttorp logo sv


Intersport

 

 

Handelsbanken logo

 

workershop_lowres

 

 

logga-extrem

 

Logga-Clarion-Grand-Östersu

Postadress:
Biathlon Östersund IF - Skidskytte
Tommy Borgh, Svärdvägen 38
83161 Östersund

Kontakt:
Tel: 0727289657
E-post: This is a mailto link