Hoppa till sidans innehåll

Swe Cup 3-4 i Lima

10 JAN 2022 11:41
  • Uppdaterad: 10 JAN 2022 11:41

Swe Cup 3 och 4 avgjordes i Lima 7-9 januari med två sprinttävlingar. Biathlon Östersund kom till start med deltagare i klasserna HD 16/17 samt HD senior, totalt 10 aktiva.

Innan referatet tar vid vill Biathlon Östersund rikta ett stort tack till Bilbolaget och Hertz för lån av minibuss för transport till och från tävlingarna. Det gjorde hela helgen betydligt enklare och smidigare för samtliga deltagare och ledare. Återigen stort tack!

Själva tävlingarna då? Jo:

Under lördagen tävlades det i sprint, där samtliga damklasser åkte 3*2 km och samtliga herrklasser åkte 3*2,5 km. Lite längre än vanligt för de yngre och lite kortare än vanligt för seniorerna med andra ord. 

I D 16/17 segrade Astrid Karlstedt efter både fint skytte och snabb åkning. Hilde Oscarsson tog en fin niondeplats i sin första Swe Cup-tävling med bra åkning och, värt att notera, ett fullt stående skytte som förstaårsjunior.

I H 16/17 tog Fabian Sedin en fin tiondeplacering i sin första Swe Cup-tävling.

I damseniorklassen kom vi till start med hela fem åkare, eller drygt 40% av startfältet. Bäst lyckades Ella Halvarsson med en andraplats. Fullt skytte (en snöplig bom blev det i stående) hade sannolikt räckt till seger där. Felicia Lindqvist placerade sig fyra, Nicolina Lindqvist sjua, Cajsa Grape nia och Gry Abrahamsson elva. 

Herrseniorerna representerades av Henning Sjökvist och Victor Olsson, som placerade sig fyra respektive tia den första dagen. Någon bom för mycket höll dem borta från betydligt högre placeringar.

Söndagen bestod av nya sprinttävlingar, nu med ordinarie distanser för samtliga.

I D16/17 lyckades inte Astrid försvara segern från dag ett utan fick nöja sig med en femteplats efter lite för många bom. Hilde bjöd på en bom mer än lördagen och åkte in på en tiondeplacering.

H 16/17 slutade med en repris på lördagen för Fabian, 22 i skyttet och en tiondeplats.

Bland damseniorerna radade Ella, Felicia och Nicolina upp sig som trea, fyra och femma under söndagen. Cajsa och Gry repriserade sina resultat från lördagen med en nionde respektive elfteplats.

Herrseniorerna avslutade det hela med en femteplats (Henning) samt en åttondeplats (Victor). Efter fullt i liggande åkte Henning för pallen och en eventuell seger, men två bom i stående förtog tyvärr den chansen.

Bra jobbat, kämpat, åkt och skjutet av samtliga! Nästa Swe Cup går av stapeln i Östersund om två veckor, då med masstart och sprint på programmet.

[Bilder kommer senare]

Skribent: Stefan Sedin
E-post: This is a mailto link

KLUBBENS SPONSORER

Afry

ostersund-kommunvapen.png

 

Norma_logo_2019.jpg

 Craft

 

bilbolagetcom2011_cmyk

Diös.png

Norra skog

 

Quality Hotel Frösö Park

 

handelsbanken_logga.png

johnsons_el_östersund

 

SCA

 

 

elteknik_signatur

 

Intersport

Active-Sports-Club-Logotyp.png

Postadress:
Biathlon Östersund IF - Skidskytte
Lars-Evert Nilsson, Övningsstigen 15
83132 Östersund

Kontakt:
Tel: 0706781146
E-post: info@biathlonostersu...