Hoppa till sidans innehåll

Swe-Cup säsongen 17/18 avslutad

2018-03-16 16:17
Helgen som gick genomfördes de sista Swecup-tävlingarna för tävlingsåret 17/18. Tävlingarna genomfördes i Sollefteå, som dagarna till ära visade sig från sin absolut vackraste sida.
  • Uppdaterad: 2018-03-16 16:17

Strålande solsken, vindstilla och 3-8 minusgrader. Disciplinerna var sprint och jaktstart och vi hade tävlande i flera av juniorklasserna och i både dam- och herrseniorklasserna.

Medaljskörden var god och utföll enligt följande i sprinten. Gry i D18/19 och Tiio i H22 vann sina klasser, Daniel tog silverplatsen i H22 och Cajsa tog bronsplatsen i D22. Övriga deltagare kämpade bra, men det blev något blygsammare placeringar.

Söndagens jaktstart utföll med lika många medaljer, men med lite omkastning av valörerna. Så Gry i D18/19 fajtades länge om guldmedaljen, men tappade lite i skyttet och fick nöja sig med en silvermedalj. Tiio var lika ”hungrig” som på lördagen och trots en 4:a i ståserien, höll han undan för konkurrenterna och bärgade hem guldmedaljen. Daniel i H22 hade silvermedaljen i sin ask, fram till spurtvarvet, då han blev omåkt och slutade på bronsplats. Cajsa i D22 försvarade sin bronsmedalj med bra skytte och bra åkning. Som dagen innan kämpade övriga klubbmedlemmarna bra, men det blev inga framskjutna placeringar.

Så, nu väntar tävlingar de kommande två helgerna innan det är dags för ”vilomånad”. Efter JSM/SM i Hede är det dags att vila och återhämta sig inför nästa års säsong, som börjar i maj.

Bra kämpat allihop och tack för kanonvallade skidor och hjälp vid vallen och i boendet!

Skribent: Jan Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

KLUBBENS SPONSORER

 

 

ÅF

snohjarta-osdVs-tag-CMYK

 

bilbolagetcom2011_cmyk

 

Quality Hotel Frösö Park

 

 

ABKH_logo_rgb

 

SCA

elteknik_signatur

 

Norma Logo

 

Gyttorp logo sv


Intersport

 

 

Handelsbanken logo

 

workershop_lowres

 

 

logga-extrem

 

Logga-Clarion-Grand-Östersu

Postadress:
Biathlon Östersund IF - Skidskytte
Tommy Borgh, Svärdvägen 38
83161 Östersund

Kontakt:
Tel: 072-7289657
E-post: This is a mailto link