Hoppa till sidans innehåll

NYHETER FRÅN SSSF


Trots ett decimerat svenskt lag imponerade Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Torstein Stenersen och Sebastian Samuelsson både i spåret och på vallen och tog hem världscupstafetten i suverän stil.
 
Tobias Arwidson klättrade fyra placeringar och blev 15:e man i jaktstarten i IBU-cupen, efter en bom och med klart snabbaste skjuttid. Norrmannen Johannes Dale vann för andra dagen i rad.
 
De svenska damerna tog Sveriges första pallplats för säsongen genom att bli tvåa i söndagens världscupstafett. Linn Persson, Mona Brorsson, Emma Nilsson och Hanna Öberg stod för en jämn och stark insats och var bara ett extraskott från segern.
 
Det blev ingen ny pallplats för Sverige i damernas jaktstart i IBU-cupen. Ingela Andersson sköt om segern i det sista skyttet, men föll till femte plats efter två bom. Ryskan Anastasiia Morozova försvarade vinsten från sprinten.
 
Det blev inte samma framgångar för de svenska herrarna i lördagens sprint i italienska Ridnaun, men Tobias Arwidson blev ändå 19:e man medan unge Oskar Ohlsson slog nytt personligt rekord på 23:e plats.
 
Trots en lovande start blev det ingen topplacering för Sebastian Samuelsson som missade hela sex skott och föll till 35:e plats i lördagens jaktstart i Hochfilzen. Martin Fourcade var tillbaka högst upp på pallen efter fyra nollor.
 
De svenska damerna imponerade återigen i IBU-cupen med tre åkare bland de tio främsta i lördagens sprint. Ingela Andersson var bara sju sekunder från segern som tvåa medan Elisabeth Högberg hamnande strax utanför pallen.
 
Både Linn Persson och Hanna Öberg klättrade ordentligt i lördagens jaktstart i Världscupen och blev 11:e och 15:e åkare i mål - och alla fyra svenskorna hamnade på poängplats. Kaisa Mäkäräinen avgjorde den spännande tävlingen på slutvarvet.
 
Under fredagen utsågs Svenska Skidskytteförbundet till årets specialidrottsförbund av Sport och Affärer. "Mycket hedrande", säger styrelseordförande Sofia Domeij.
 
Sebastian Samuelsson gjorde en ny fin tävling när han blev 13:e man i världscupsprinten i Hochfilzen, efter en bom och med fin fart i spåret. Norrmannen Johannes Thingnes Bö tog sin tredje seger i rad.
 
Mona Brorsson imponerande i spåret när hon blev 12:a i torsdagens sprint i Hochfilzen, trots en bom - och med ytterligare två svenskor på poängplats. Dorothea Wierer sköt två serier på 40 sekunder och slog Kaisa Mäkäräinen efter sekundstrid.
 
Elisabeth Högberg gav det svenska laget en jätteledning i mixstafetten i IBU-cupen, men några extraskott på den sista sträckan gjorde att Ryssland kom ikapp och tog hem segern till slut.
 
Ingela Andersson och Tobias Arwidson var bra med i spåret, men två straffrundor och alltför många extraskott gjorde att de fick nöja sig med femte plats i singelmixstafetten i italienska Rindnaun. Ryssland vann tätt före Tyskland.
 
Idag startar IBU-Cupen i Ridnaun, Italien. Först ut är SingelMix-stafett och MixStafett.
 
Det blev fyra dubbelsegrare bland juniorerna i söndagens Swe Cup-tävlingar i sprint på skidskyttestadion i Östersund. Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen visade fortsatt fin form och vann seniorklasserna klart.
 

KLUBBENS SPONSORER

 

 

ÅF

snohjarta-osdVs-tag-CMYK

 

bilbolagetcom2011_cmyk

 

Quality Hotel Frösö Park

 

 

ABKH_logo_rgb

 

SCA

elteknik_signatur

 

Norma Logo

 

Gyttorp logo sv


Intersport

 

 

Handelsbanken logo

 

workershop_lowres

 

 

logga-extrem

 

Logga-Clarion-Grand-Östersu

Postadress:
Biathlon Östersund IF - Skidskytte
Tommy Borgh, Svärdvägen 38
83161 Östersund

Kontakt:
Tel: 072-7289657
E-post: info@biathlonostersund.se