Hoppa till sidans innehåll

Oldies


Säsongavslutningen 2019-10-09

Så är då årets säsong avslutad med sedvanlig scramble-tävling, gemensam lunch, avtackningar och utdelning av diverse priser.

Lars började med att sammanfatta årets säsong. Bl.a. fick vi reda på att det blev deltagarrekord  med över 850 starter under året.

Därefter avtackades Kristina Lindén som lämnade Oldies-kommittén 2018 efter många års fina insatser för Oldiesgolfen.

Särskilt inbjuden var Jan Hagelbrandt som jobbat som vår kontaktman inom SISU under många år. Lars framförde vår tacksamhet för ett givande samarbete under årens lopp.

Härefter följde prisutdelning för dagens tävling och sedan hyllades årets oldiesmästare, birdiemästare och penningligans segrare. För första gången på alla år så vanns rubbet av samme spelare, nämligen Bosse Zetterlund. Stort grattis till suveräne Bosse!

Matchspelsmästare blev Bo Näs som fick ta emot sitt vandrings-pris, grattis till honom också!

Lars tackade också de sponsorer som bidrog till dagen på olika sätt: ICA Supermarket Klingan i Grums, Ankans Golfkrog samt Golfstore.

Efter en trevlig och jämn scramble-tävling följd av en fin samvaro skiljdes vi åt med förhoppning om att träffas för en ny lika trevlig säsong 2020.

I bildarkivet finns lite foton från avslutningen och även tävlingen den 2/10.

TACK FÖR I ÅR!!!

 

Matchspelet.

Bo Näs är årets matchspelsmästare, grattis!

 

Höstresan till Koberg GK.

Tisdagen den 10/9 gick vår höstresa till Koberg GK. Vi var glädjande nog hela 45 deltagare! Förmodligen rekord-antal. Resan påbörjades kl 06:30 i Grums och avslutades ca 13 h senare.

Banan var tyvärr mycket blöt på sina ställen, pga senaste tidens regnande, men för övrigt trevlig och i bra skick. Efter spelet åt vi en välsmakande sen lunch innan vi äntrade bussen för hemresa med prisutdelning. Resultaten kan du ta del av på Resultatsidan.

Det finns några bilder från höstresan i vårt Bildarkiv.

Vi tackar arrangörs-gruppen Margareta, Sture och Lars E för ett trevligt och välfungerande arrangemang!

 

Klubbmatchen mot Kil, 190828.

Höstens och årets andra kubbmatch mot Kils GK avgjordes på Valnäs med 64 startande varav 22 från Kil.

Kil hade ett poängövertag från vårmatchen på deras hemmabana men vi hemmaspelare gjorde en övertygande laginsats och vann klart och får därmed årets inteckning i vandringspriset. Ta del av resultaten på vår "Resultatsida" och bilder i "Bildarkivet".

 

Billerud vann H75 div 3 västra.

Bra gjort av vårt H75-gäng som vann MSV:s (Mellansvenska Veteranserien) matchspelsserie i div 3, Västra!

Lars Karlssson har varit lagledare. Läs hans underlag till en artikel som publicerats i Säffletidningen här.

I bildarkivet finns också en bild på de som spelade sista och avgörande matchen borta mot Örebro City Golf & CC på Mosjö-banan.

 

Klubbmatchen mot Kils GK.

Vi spelade årets första klubbmatch mot Kils GK i Kil den 13/6. Trots bra uppslutning från vår klubb så rådde vi inte på "killingarna". De segrade med 31 poäng mot 24. Vi gjorde alltså betydligt bättre från oss i år än i fjol.

Bäste Billerudare blev Anthony Lindqvist på tredje plats med 72 slag. Segrade gjorde Geir Karlsen med endast 66 slag!

 

Klubbmatchen mot Forsbacka.

Den 22/5 spelade vi en klubbmatch mot Forsbackas Oldies på Valnäs. Om det blir en fortsättning nästa år skall det tas ett gemensamt beslut om inför nästa säsongstart.

Forsbacka ställde upp med 13 spelare medan det var 37 från oss. Den sammanlagda poängen för 13 spelare från vardera laget blir då matchresultatet. Vi vann matchen med 427 poäng mot Forsbackas 309.

Det finns ett par foton från matchen i vårt "bildarkiv", bland annat ett på de 3 pristagarna.

 

Inbjudan till klubbmatchen i Kil.

Torsdagen den 13/6 är vi inbjudna till klubbmatchen mot Kils GK.

Hoppas att vi blir många från Billerud så vi kan få tillbaka vandringspriset när året är slut.

Läs mer om tävlingen r och anmäl dig!

 

Säsongstarten avklarad.

Den 8/5 spelades första Oldiestävlingen för i år. Som vanligt började vi med en tremanna-scramble. Vi var 46 deltagare + 2 "fiktiva spelare" för att fylla ut till 16 tre-bollar.

Resultatlistan når du som vanligt via vår "Resultatsida".

 

MSV75 div 3 Väst.

Vi deltar med ett Oldies-lag i Mellansvenska Veteranseriens H75 division 3 Väst. Lars K är lagledare och tar ut de fyra spelare som är "hetast" för tillfället att ingå i 4-mannalaget för att representera Billeruds GK.

Serien startade 7/5 med hemmamatch mot Karlskoga GK och att Lars tagit ut rätt lag bekräftades genom att alla fyra BGK-arna vann sin match! En god början.

Följ seriespelet via länken på vår "Resultatsida".

Vårresan.

Vårresan gick till Torreby torsdagen den 2/5. Vi blev 32 deltagare som denna kyliga morgon klev på bussen kl 06:00 i Grums och lite senare i Säffle.

Vi började med en macka och en kopp kaffe i slottsrestaurangen innan tävlingen inleddes med shotgun-start. Det var kyligt och blåsigt vid starten men det blev lite varmare i fm-solen.

Banan var i bra skick med mycket fina greener. Det var många som spelade bra och en del startade säsongen med att sänka sitt hcp.

Grattis till segrarna Lars Karlsson i A-klassen och Ingvar Byfeldt i B-klassen. Klicka på länkarna nedan för att se resultatlistorna.

Vi avslutade Torreby-besöket med en fin lunch.

Ett välförtjänt tack för en trevlig resa till arrangörerna Lars, May och Siv samt till Torreby GK för ett fint mottagande!!

Resultat A-klassen  Resultat B-klassen

 

Matchspelet.

Du kan nu anmäla dig till årets MATCHSPEL. Anmälan görs på Kansliet samtidigt som du betalar startavgiften 50:- och väljer vilket tee du skall spela från om du är 70+. Hoppas att vi blir minst 24 deltagare. Gå in på "Tävlingsprogrammet" för att läsa mer om upplägget som är lite annorlunda i år med två klasser!

 

Upptaktsmötet.

Här är några av de punkter vi informerade om på upptaktsmötet:

  • Vi kommer att återgå till att använda SHCP vid särkiljning och inte HCP som vi kört med de senaste åren.
  • Vid scrambletävling kommer vi att lotta in "Fiktiv(a) spelare" vid återbud eller om det fattas en eller två spelare för att få kompletta 3-bollar. En fiktiv spelare kommer att ha HCP 36.0, dvs SHCP 40. Detta SHCP kommer att bidra till 3-bollens lag-SHCP.
  • En nyhet i spelprogrammet blir en singel Eclectic-tävling. Vi kommer att spela hål 10-18 två gånger i följd samma dag. När båda ronderna är spelade så kommer bästa resultatet per hål att räknas och ge tävlingsresultatet för resp spelare.
  • En annan nyhet i spelprogrammet blir en klubbmatch mot Forsbackas Oldies. Läs mer här!
  • Våra onsdagstävlingar kommer hela säsongen att spelas med shotgun start.
  • Matchspelet kommer att spelas i en A- och en B-klass fram till och med resp semifinal. Finalen kommer att spelas av segrarna från resp klass.

 

 

Oldieskommittén.

För att du skall veta vilka du kan vända dig till med önskemål eller synpunkter på kommitténs insatser så presenteras kommitténs ledamöter nedan. Klicka på det namn du vill skicka e-post till:

 

Lars Karlsson (ordförande)

Margareta Forsberg

May Janedal

Barbro Johansson

Sören Johansson

Lars Esping

Kjell Kullander

Eva Byfeldt

Siv Lennartsson Börås

Olle Nilsson

Sture Sköld

Alf Pettersson

Uppdaterad: 29 AUG 2018 21:22 Skribent: Alf Pettersson

 

Postadress:
Billeruds GK - Golf
Valnäs
66040 Segmon

Kontakt:
Tel: +46555785054
E-post: This is a mailto link

Se all info