Hoppa till sidans innehåll

Om BOJK


Vision

BOJK är jolleklubben för alla som älskar segling. Vill du lära dig grunderna och segla bara för att det är kul är BOJK rätt klubb för dig. Vill du satsa på en kappseglingskarriär är BOJK också rätt klubb att träna i. BOJK är en naturlig samlingsplats för seglande barn och ungdomar i Bjärred och närliggande områden. Vi välkomnar alla seglingsintresserade!

 

Värdegrund

BOJKs styrelse har antagit en värdegrund som sammanfattar vad vi alla i klubben ska stå för och hur vi vill att vi ska uppträda gentemot varandra och gentemot seglare i andra klubbar.

Du kan se hela värdegrunden här.

 

Historik

1971 köpte familjen Lindau en rödlackerad optimistjolle med gult segel från Staffanstorp. Snart steg intresset för optimistjollesegling i Bjärred, och fler båtar köptes in och sjösattes. På hösten 1972 fattades beslutet att bilda Bjärreds optimistjolleklubb. Klubbens verksamhet har genom alla år fortskridit tack vare föräldrainsatser. Genom tiderna har vi varit en av Sveriges framgångsrikaste jolleklubbar, under många år representerade i svenska landslaget.

 

Seglarskola

En av anledningarna till framgångarna är att vi bedriver seglarskola med optimistjollar. Senaste året har vi även haft kurser för tonåringar och vuxna i RS Feva. Varje år lär sig ca 70 barn och vuxna att segla genom kurserna.

 

Träning

Klubben har ett flertal optimistjollar, som man har möjlighet att låna under första året, samt tre RS Fevor. Inom klubben har vi även aktiva e-jolleseglare. Från vår till höst finns det möjlighet till fortsatt träning och att delta i vår tisdagscup varje vecka. Här är alla välkomna, både de som har deltagit i kurs på seglarskolan och de som är aktiva inom kappsegling. Våra tränare är välutbildade och engagerade. Under 2013 arrangerade vi två läger, varav ett regionläger, som blev mycket uppskattat.

 

Kappsegling

Vi har flera aktiva kappseglare inom klubben på flera nivåer. Alexandra Wiking blev nordisk mästare i optimistjolle i tjejklassen 2013. Fem av våra optimistseglare har kvalificerat sig till Rikskvalet 2014. Under 2013 deltog Sebastian Novak  i VM i e-jolle. Vi har också ett gäng yngre e-jolleseglare som under 2013 utvecklades starkt.

 

Egna regattor

Förutom Klubbmästerskap arrangerar BOJK Liros Cup och Öresundscup varje år. Under hösten 2013 arrangerade BOJK en av deltävlingarna i Regionkvalet, och det kommer vi även att göra 2014.

 

Framtiden

Utmaningen inför framtiden är en fortsatt god rekrytering av barn och föräldrar till vår klubb. Ytterligare sponsorer söks så att uppförandet av vår nya materialbod ska kunna förverkligas. Under 2014 fortsätter vi vår satsning på att utbilda fler tränare, så att alla önskemål kan tillgodoses oavsett vilken nivå man seglar på också i framtiden. Vi arbetar också vidare med att få fler seglare att segla efter optimiståldern.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:39 Skribent: Kristina Klintö

 Stort tack till BOJKs sponsorer 2021

Företagen nedan medverkar till att vi kan erbjuda barn och ungdomar möjlighet till segling

 

   

Lindahl_logotyp

 

 

Scandistal_logotyp

 

TP_logotyp

 

 

Postadress:
Bjärreds OJK - Segling
Strandvägen 5
23735 Bjärred

Besöksadress:
Strandvägen 5
23735 Bjärred

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info