Hoppa till sidans innehåll

Optimistträning


BOJK:s optimistträningar sommaren/hösten/vintern 2020

Följande gäller för BOJK:s optimistträningar under sommaren/hösten 2020, fram till dess att det blir för mörkt att segla på vardagskvällar.

Samtliga tider avser riggad och klar. I takt med att solen går ner tidigare kommer träningsstarten tidigareläggas. I början på oktober kommer emellertid alla träningar på vardagskvällar att flyttas till helgen. Ändringarna kommer meddelas på WhatsApp.

Träningstillfällen till och med vecka 40

Måndagar kl 17: Träning i 2 grupper, en inriktad mot gröna (nybörjare) optimister och en inriktad mot blåa/röda (fortsättare/avancerade) optimister. Tränare för att hantera båda grupper finns tillgängliga.

Tisdagscup kl 17:30: Enklare klubbtävling. För att få delta på tisdagscupen måste man lätt klara måndagsträningen inriktad mot nybörjare och optimisttränarna ha gett klartecken att tillräckliga seglingskunskaper föreligger. Under klubbtävlingen finns ingen separat tränare på plats.

Onsdagar kl 17:30: Träning inriktad mot blåa/röda optimister. För att delta på denna träning måste optimisttränarna ha gett klartecken att tillräckliga seglingskunskaper föreligger.

Träningstillfällen från och med vecka 41 till och med vecka 50, undantaget en av helgerna angränsade till höstlovet, mer information kommer

Lördagsträning för gröna optimister kl. 13-15

(ej segling den 17 oktober då vi planerar dagläger)

Söndagssträning för blå/röda optimister kl. 9-12

För optimister gäller följande under höst- och vinterträningen:

- Gröna optimistseglare skall segla med torrdräkt

- Erfarna optimistseglare skall segla med vintervåtdräkt eller med torrdräkt

Optimistseglare skall anmäla sitt intresse i resp grupp så att erforderligt antal tränare kan planeras, maila till This is a mailto link.

Träningsavgift

Träningsavgiften är 1 000 kr per termin. Vårterminen sträcker sig till v 24, därefter börjar höstterminen. Träningsavgiften ska vara betald innan man deltar i träningarna. För medlemmar i BOJK erbjuds 4 gratis träningstillfällen i grön grupp på måndagar i perioden vecka 26-30.

Barn som går sin första nybörjarkurs i år har emellertid, fram till starten på seglarskolan 2021, rätt att delta i måndagsträningarna och under hösten söndagsträningar utan att betala träningsavgift.

Information om träningar

Segling är en väderberoende sport och ibland kan seglingar inte genomföras. För att kunna allokera tränare, vill vi att man meddelar närvaro via WhatsApp. Här kommuniceras även anmälningar till regattor med mera. Anmälan till WhatsApp sker till Magnus Kayser, 0721 57 27 52. 

Uppdaterad: 17 JUN 2020 18:42 Skribent: Charlotte Eklöf
Epost: Adressen Gömd

 Stort tack till BOJKs sponsorer 2020

Företagen nedan medverkar till att vi kan erbjuda barn och ungdomar möjlighet till segling

 

   

Lindahl_logotyp

 

 

Scandistal_logotyp

 

TP_logotyp

 

 

Postadress:
Bjärreds OJK - Segling
Strandvägen 5
23735 Bjärred

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info