Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Björke SK - Dragkamp

Välkommen till Björke SK!

 ............................................................

Vi tränar på och har det verkligen fantastiskt trevligt.

Vi har haft en del tillfällen där vi träffat nya personer genom dragkampen, såsom skolmästerskapen i dragkamp på stenbocksskolan som gick för 15 året i rad och vår nya testa-på-dag i folkparken under nationaldagsfirandet. Många talangfulla personer som testar och som är så pass duktiga att de snabbt kunde vara del i både tränande och tävlande. Att personer som inte testat innan, kan på några få minuter av att hålla i repet göra riktigt bra ifrån sig och verkligen kan få bra tryck i repet. Detta måste visa att dragkampen är en sport för alla!

Sensommaren är också en tid då gymnasieskolorna i Motala och universitetet i Linköping kontaktar oss för sina traditionsbundna trävlingar. Båda städerna med dragkamp för studenter med över 35 år på nacken. Vi ser fram mot 1 September då vi som klubb skall visa dragkampen i Motala på ett stort testa-på-evenemang.

 

Dock söker vi alltid nya klubbkamrater att träna med och bättra på tävlingsdeltagandet med. Just nu siktar vi in oss på SM 2 den 17 Augusti i Löftadalen och träningarna fortsätter därför hela sommaren. Vissa ser semestern som vila, andra som ett gyllene tillfälle att kunna öka träningsmängden. Vi håller öppet och låter träningstiderna ligga kvar.

Vi tycker många har höjt sig rejält teknikmässigt och även dragstyrkan och uthålligheten ökar i klubben. Mycket vilja och blandade övningar gör att vi verkligen har riktigt bra höjd på dragningen och grundtanken som genomsyrar klubben är att göra varandra bättre. Alla gnetar riktigt hårt och plågar varandra för att ge varandra möjlighet att hitta rätt.

 Vi har även fina motionsträningar som passar för alla. Vi vill vara en klubb sör alla som älskar att motionera och som gärna har kul med en klubb. Vi har superfina möjligheter med vårt fina klubbhus med gym, bastu och omklädning.

 

 ..........................................................

Träning:
 Uteträningen  rullar vi på med på måndagar och torsdagar.
Vi kör fysträning för de som vill direkt efter dragträningen så ta gärna med löparskorna och situps-magen! Det gäller ju nyttja vårt nybyggda utegym till max och så är ju naturen så himla fin nu i grönskan!
 
  • Måndagar kl 18-ca 20. Dragträning ute på träningsplan ovanför Motionsgården.
  • Torsdagar kl 18-ca 20. Dragträning ute på träningsplan ovanför Motionsgården.

 

 David Lilja, tränare 2019: 070-939 22 76
 
Har du Facebook ? Gå med i gruppen Björke SK !
 
 

Egna nyheter

Nyheter från RF

Postadress:
Björke SK - Dragkamp
David Lilja, Fällhagsvägen 22B
59011 Boxholm

Kontakt:
Tel: +46709392276
E-post: bjorke@svenskdragkam...

Se all info