Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning 2019


Välkomna till vårens orienteringsträning!

Vi har planerat upp vårens verksamhet i olika grupper med olika svårighetsgrader för att alla ska ut det mesta möjliga av sin träning. Om inget annat anges samlas vi vid klubbstugan på tisdagar. Grön och vit grupp tränar 18.00 - 19.15, Gul, orange samt lila grupper tränar 18.00 - 19.30. Ändringar skrivs in i kalendern på hemsidan. 

Grön

Det här är en nybörjargrupp för de yngsta. Vi håller oss mest på stigarna, kontrollerna sitter oftast vid stigkors, men ibland på större stenar eller branter synliga från stigen. Vi lär oss karttecken och att passa kartan. På tävlingarna springer vi oftast inskolning eller U1 tillsammans med en vuxen.

Vit

Den här gruppen är för yngre skolbarn som orienterat ett tag. Vi tränar på att våga springa själv, passa kartan samt följa och byta ledstång. På tävlingarna springar vi U1, U2 eller tävlingsklass.

Gul - Orange samt Lila 

Vi tränar vägval, sista säkra, kompassgång, kurvbilder, löpning och svårare kontrollpunkter utan säkert uppfång. Eftersom spridningen i kunskap är stor delar vi upp oss på träningarna och gör ibland olika övningar inom gruppen. På tävlingarna springer vi tävlingsklass eller öppna banor.

Tävlingar

Utöver den organiserade träningen hoppas vi att fler följer med ut på tävlingar. Att träna i hemmaskogen är inte samma sak som att springa tävling i andra miljöer. Klubben har pinnar och kompasser att låna ut på tävlingar och vi tränare hjälper gärna till med anmälningar till tävlingar. Mer information om hur du själv kan anmäla dig eller ditt barn till en tävling hittar du under rubriken tävling.

Läger

ÖOF (Östergötlands orienteringsförbund) arrangerar också läger som man kan anmäla sig till. Anmälan sker via http://www.olskoj.se/oof/. Prata med någon av ledarna om du vill ha hjälp och mer information!

Under året finns det fyra läger att anmäla sig till: 

  • Försäsongsläger (11-16 år),
  • USM-läger (15-16 år), 
  • Riksläger (13-16 år) (måste också anmälas i Eventor) 
  • Eftersäsongsläger (11-16 år). 

Deltagarinformation

Vi vill att ni fyller i deltagarinformation med kontaktuppgifter och fullständiga personnummer (även om ni gjort det tidigare). 

Medlemsinformation_utökad_2018.pdf

Medlemsinformation ht2018.pdf

Välkomna önskar

Orienteringssektionen

 

Uppdaterad: 03 MAR 2019 16:41 Skribent: Åsa Kjellberg

Postadress:
Björkfors GOIF - Orientering
Klubbstugan, Västra vägen 10
59044 Rimforsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info