Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning vt 2018


Välkomna till vårens orienteringsträning!

Vi har planerat upp vårens verksamhet i olika grupper med olika svårighetsgrader för att alla ska ut det mesta möjliga av sin träning. Om inget annat anges samlas vi vid klubbstugan 18.00 - 19.15 på tisdagar. Ändringar skrivs in i kalendern på hemsidan. Vårens första träning är 27/3 2018.

Orienteringsträning vt 2018.pdf

Grön - Vit 

Det här är en nybörjargrupp för de lite yngre. Vi håller oss mest på stigarna, kontrollerna sitter oftast vid stigkors, men ibland på större stenar eller branter synliga från stigen. Vi lär oss karttecken och att passa kartan. På tävlingarna springer vi oftast inskolning eller U1.

Vit - Gul 

Här handlar det om att våga lämna stigarna, träna vägval, kompassgång och självklart att passa kartan. På tävlingarna springar vi U1, U2 eller tävlingsklass.

Orange - Lila 

Vi tränar vägval, sista säkra, kompassgång, kurvbilder, löpning och svårare kontrollpunkter utan säkert uppfång. På tävlingarna springer vi tävlingsklass eller öppna banor.

Tävlingar

Utöver den organiserade träningen hoppas vi att fler följer med ut på tävlingar. Att träna i hemmaskogen är inte samma sak som att springa tävling i andra miljöer. Klubben har pinnar och kompasser att låna ut på tävlingar och vi tränare hjälper gärna till med anmälningar till tävlingar. Mer information om hur du själv kan anmäla dig eller ditt barn till en tävling hittar du under rubriken tävling.

Läger

ÖOF (Östergötlands orienteringsförbund) arrangerar också läger som man kan anmäla sig till. Anmälan sker via http://www.olskoj.se/oof/. Prata med någon av ledarna om du vill ha hjälp och mer information!

Under året finns det fyra läger att anmäla sig till: 

  • Försäsongsläger (11-16 år),
  • USM-läger (15-16 år), 
  • Riksläger (13-16 år) (måste också anmälas i Eventor) 
  • Eftersäsongsläger (11-16 år). 

Deltagarinformation

Vi vill att ni fyller i deltagarinformation med kontaktuppgifter och fullständiga personnummer (även om ni gjort det tidigare). Enklast är om ni fyller i vårt formulär som du hittar under fliken personuppgifter. Men det går också bra att lämna samma information på papper i samband med tisdagsträningen.

Aktivitetsdeltagarinformation Orientering 2018.pdf

Välkomna önskar

Orienteringssektionen

 

Uppdaterad: 30 MAR 2018 12:43
Skribent: Åsa Kjellberg

Postadress:
Björkfors GOIF - Orientering
Klubbstugan, Västra vägen
59044 Rimforsa

Kontakt:
Tel: 049421193
E-post: This is a mailto link

Se all info